Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken - 2001 - 31

placeholder - magasinforsiden

I HVERT NUMMER

Synspunkt: Social integration af psykisk svage

Hvis ikke de sidste psykiatriske sengepladser skal nedlægges og de psykisk svage patienter ende i social isolation og ensomhed, er det nu, sygeplejersker skal blande sig i den offentlige debat.

Faglig kommentar: Spor af faglighed

Sygeplejersker søger job. Andre faggrupper karriereplanlægger først. Forskellen kan ses i ansøgningerne. Niveauet kan højnes, hvis sygeplejersker tænker i krav og kvalifikationer mere end i ansættelsesbrøker. Ansøgninger uden spor af faglighed er som varedeklarationer fulde af E\64er. Mistænkelige.

Fag

Vuggedød - forekomst, forebyggelse og riskofaktorer

Hyppigheden af pludselig, uforklarlig spædbarnsdød er faldet markant i Danmark siden 1992. Antallet af børn, der dør, er nu reduceret til godt en femtedel i forhold til i perioden 1988-1997. Det skyldes først og fremmest, at spædbørns sovestilling er ændret.

Baggrund

Ballerup overvejer stop for antabusimplantationern

Den indopererede antabus er dokumenteret virkningsløs, og det er uetisk samt ulovligt at operere folk for placeboeffektens skyld, siger danske og norske eksperter, som finder det uforståeligt, at Ballerup Kommune har startet et projekt, hvor arbejdsløse får indopereret antabus i lysken. Forsøget burde være anmeldt til Etisk Komite, mener fremtrædende dansk specialist.