Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken - 2005 - 22

placeholder - magasinforsiden

Tema om forskning

Rugekasse for forskere

Brohoved. 770 patienter på Sygehus Viborg indgår i det første dansk-australske forskningsprojekt om smerter efter kirurgiske indgreb. Det nye Center for Sygeplejeforskning i Viborg skal bygge bro mellem forskere, undervisere og sygeplejersker i praksis.

Uden computer - ingen mastergrad

Internationalt. Det hele er foregået som internetbaseret fjernstudium kombineret med seminarer i Viborg, men ingen behøvede at møde op på uddannelsesstedet. De første 12 danske sygeplejersker er blevet færdige med deres internationale masterstudium fra det australske Deakin University.

I HVERT NUMMER

Faglig information

35 år i narkosedampe

Giftige dampe. Sygeplejersken har modtaget en henvendelse fra en tidligere anæstesisygeplejerske, som mener, at hendes helbred har taget alvorligt skade som følge af arbejdet med narkosegasser. Hun efterlyser nu andre anæstesisygeplejersker med lignende symptomer.

Uddannelsesprogram for diabetessygeplejersker

Kompleks pleje. Uddannelsen til diabetessygeplejerske på Steno Diabetescenter giver kompetencer til at arbejde med komplekse sygeplejefaglige problemstillinger hos patienter med diabetes.

Teori og praksis

Fag

Hindbærgyseren på Aalborg Sygehus

Polske hindbær. 600 patienter og ansatte blev smittet med norovirus efter indtagelse af inficerede hindbær. Det kunne være gået meget værre. Kun ved at følge strikse retningslinjer kan epidemien holdes nede, når den bryder ud på et hospital.