Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken Årgang 2016 nr. 8

Læs online Download
0816_forsidehi - magasinforsiden

I HVERT NUMMER

5 minutter med...Bente Mølkjær Maag Busch

”Jeg elsker kombinationen af det kliniske arbejde i form af stomipleje og så den mere terapeutiske del – at få spurgt patienterne ind til livet med stomi og ikke mindst at hjælpe dem til at acceptere og mestre stomien."

Anmeldelser

5 til ferien

Vandrestøvler, rygsæk, kuffert eller køjesæk? Her er forslag til bøger, der kan nydes til vands, til lands og i luften og indeholder et stænk af faglighed uden dog at handle om hverken akkreditering eller vitale tegn. Samlet set er der morskab, uhygge, provinssladder, demens og bryllupper i vente.

Debat

Stafetten: Kun patienten kender det samlede forløb

"PRO-data rummer et kæmpepotentiale for at skabe sammenhængende forløb med fokus på patientens livskvalitet og funktionsniveau, fordi de bygger på patientens oplevelse på tværs af sundhedsvæsenet," siger direktør i Danske Patienter, Morten Freil. Han får det sidste ord i stafetdebatten om det nære sundhedsvæsen.

Hørt! Min mor skulle ikke dø på den måde

Da sundhedsplejerske Dorte Bang oplever sin mor dø en uværdig og smertefuld død på et plejehjem, skriver hun et læserbrev i Kristeligt Dagblad. Læserbrevet skal gøre opmærksom på, at beboerne svigtes, når der mangler kvalificeret personale.

Karriere

Folkemøde 2016

Sol over Allinge

Hvad er vigtigst, når pengene prioriteres i sundhedsvæsenet: Ny medicin eller mere personale?

Sundhedsplatformen

Tema: Ulighed i sundhed

Den svage patient findes ikke

ULIGHED I SUNDHED. De seneste måneder har en række tv-programmer vist, at uligheden vokser i danskernes sundhed. Men sygeplejeforskning viser, at »svage« patienter bliver stærke, når patient og professionel sammen tager afsæt i patientens ønsker til sit liv. Her spiller sygeplejersker en nøglerolle.

5 sygeplejersker i det skæve Danmark

De motionerer med psykisk syge. De tager med hos lægen. De banker på døren hos de ensomme ældre eller kører ud til familier, som har svært ved børneudfordringen. Mød fem sygeplejersker, der hjælper udsatte borgere på forskellig måde fem forskellige steder i landet.

Tværsektoriel

Det styrker samarbejdet at mødes

Flere projekter mellem Geriatrisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune har halveret antallet af genindlæggelser for den gruppe patienter, der fik tidligt besøg af et tværsektorielt team.

Økonomiaftale

Krav: Mere sundhed for de samme penge

Ansatte i sundhedsvæsenet skal i 2017 levere hurtigere udredning, mere behandling og mere sundhed for næsten de samme penge. Det kan betyde fyringer, navnlig i Region Hovedstaden. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, kalder udviklingen ”utryg”.