Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Fuldt fortjent: Han var simpelthen så inspirerende

Maren Lis Susgaards møde med en fantastisk læge, der brændte for faget, blev starten på 27 års tro tjeneste på afsnit M1 på Regionshospitalet Holstebro.

Sygeplejersken 2018 nr. 12, s. 75

Af:

Maria Klit, journalist

Maren Lis Susgaard
Der blev holdt en stor reception, da Maren Lis Susgaard tidligere i år fik overrakt sin fortjenstmedalje.
Foto: Astrid Dalum
"Det kunne godt have været lidt af et kulturchok. Vi vestjyder er jo sådan lidt sindige og skal jo helst lige se folk an. Men han var simpelthen så dynamisk og inspirerende."

Maren Lis Susgaard forklarer, hvordan et barselsvikariat udviklede sig og i stedet blev til 27 dejlige år på hæmatologisk afdeling på Regionshospitalet Holstebro. Da Maren Lis Susgaard i sin tid kom til afdelingen, havde man netop ansat en ung hæmatolog fra København. Det var ham, der gav hende blod på tanden.

"Jeg syntes, det var fantastisk spændende. Han gjorde os så interesserede i specialet. Han fik tingene til at ske hurtigt og forventede omvendt, at vi kunne vores fag. Han havde meget store forventninger til at drive afdelingen. Det blev jeg så inspireret af, at jeg er blevet hængende lige siden," griner Maren Lis Susgaard.

De vigtige relationer

I årene på afdelingen er et inspirerende arbejdsmiljø blevet ved at være en vigtig faktor for Maren Lis Susgaard. Et fantastisk kollegaskab og en tværfaglighed mellem personalegrupperne, der bare fungerer, har alle årene bidraget til en enorm arbejdsglæde.

"Det tværfaglige samarbejde er ualmindelig godt. I starten af min karriere var lægerne sådan nogle, der udstak ordinationer, og så måtte vi andre forsøge at efterkomme det. I dag er der et fantastisk kollegialt samarbejde. Der er stor gensidig forståelse og respekt for det arbejde, vi hver især udfører," fortæller hun.

Også patientrelationer har fyldt meget for Maren Lis Susgaard. På trods af, at der i arbejdet med de svært syge patienter på en hæmatologisk afdeling er stunder, der er ulykkelige, og arbejdsdage, der er hårde, oplever hun også, at netop patienternes skrøbelighed er årsag til et helt særligt bånd mellem patienter og personale.

"Vi har mange kroniske patienter, der kommer hos os, fra de bliver diagnosticeret, til de går bort. I sådan et langt arbejdsliv, der bliver det til mange indlæggelser og et ualmindelig godt kendskab til både patienter og pårørende. Afdelingen har altid båret præg af den fælles genkendelighed," fortæller hun.

Ikke færdig med at drømme

For Maren Lis Susgaard kan der ikke blive tale om pension lige foreløbig. Hun går nemlig med tanken om at flytte med, når det nye supersygehus i Gødstrup åbner. Hun har en drøm om at være med til at starte den hæmatologiske afdeling op, inden hun trækker sig tilbage fra sygeplejefaget.

"At starte noget nyt op er altid utroligt spændende, og det kunne være en fin måde at slutte af på. At være med til at overdrage en afdeling og føre noget videre," siger hun.

ikon-fuldt-fortjent

Her på siden kan du møde en sygeplejerske, som netop har modtaget Dronningens fortjenstmedalje i sølv. Medaljen kan tildeles personer, som har gjort en fortjenstfuld indsats og uafbrudt har været ansat inden for den samme offentlige myndighed i mindst 40 år. Det er arbejdsgiveren for den kvalificerede medarbejder, som kan indstille til medaljen.