Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Idérige sygeplejersker viser vej

Genbrugsplast. Hvis den grønne omstilling skal lykkes, må alle bidrage – og derfor ønsker Dansk Sygeplejeråd at bidrage på sundhedsområdet, hvor sygeplejerskerne har erfaring og indsigt.

Sygeplejersken 2019 nr. 10, s. 46

Af:

Emma Tram, journalist

”Der er behov for, at vi som samfund ser på den grønne omstilling, og derfor har vi også fokus på klima og miljø i Dansk Sygeplejeråd,” siger næstformand Dorthe Boe Danbjørg.

Organisationen har fokus på, hvordan sundhedsvæsenet kan bidrage til den grønne omstilling. Men også nye trusler for folkesundheden, som følge af klimaforandringer, er på dagsordenen, fortæller Dorthe Boe Danbjørg: ”Det er vores forpligtelse på grund af vores faglighed.”

Og netop fagligheden bliver mange steder brugt, når sygeplejersker er med til at finde ud af, hvor klimaindsatsen skal sættes ind.

”Det er mega fedt at se medlemmernes initiativer. Sygeplejerskerne er innovative, idérige og tager hånd om de store problemer,” siger næstformanden stolt. 

Involver medarbejderne

Ifølge Dorthe Boe Danbjørg er det vigtigt at skabe dialog med medarbejderne, for de kender hverdagen og ved hvor skoen trykker.

”At diskutere klima i MED-udvalgene er noget, vi kan bakke op om, fordi det sikrer, at medarbejderne bliver taget med på råd,” siger hun.

Derudover påpeger næstformanden, at MED-udvalget også kan bruges til at tale om ændrede arbejdsgange og lavpraktiske problemstillinger som tid og plads.

”I et arbejde med højt arbejdspres bliver man selvfølgelig nødt til at kigge på, om klima-indsatserne tager tid væk fra andre opgaver, og sikre ordentlige forhold for medarbejderne,” mener hun.

Læs også: