Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Dengang: Formand kæmpede mod tjenestemandsreformen

Lønhierarkiet var ikke skabt for at skulle vare evigt. Meningen var, at revurderinger af de oprindelige indplaceringer skulle kunne finde sted.

Sygeplejersken 2021 nr. 5, s. 29

Af:

Trine Antvor, leder, Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Kirsten Stallknecht baner sig her vej til talerstolen på Dansk Sygeplejeråds medlemsmøde efter overenskomstforhandlingerne i 1964. 
Attribution 
Arkivfoto: Dansk Sygeplejehistorisk Museum
Kirsten Stallknecht baner sig her vej til talerstolen på Dansk Sygeplejeråds medlemsmøde efter overenskomstforhandlingerne i 1964. 

I 1966 blev Kirsten Stallknecht valgt ind i Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse, og i 1968 blev hun formand for Dansk Sygeplejeråd. 

Den nyvalgte formand var utilfreds med den lønindplacering, sygeplejerskerne fik i Tjenestemandsreformen i 1969, som var gældende for alle offentligt ansatte.

Trods en ihærdig indsats lykkedes det hende ikke at få indflydelse på indplaceringen. Lønhierarkiet var ikke skabt for at skulle vare evigt.

Meningen var, at revurderinger af de oprindelige indplaceringer skulle kunne finde sted. Men bl.a. udviklingen i samfundsøkonomien i 1970’erne betød, at en justering ikke skete.

Problemet var endnu ikke løst, da Kirsten Stallknecht i 1996 gik af som formand og består den dag i dag – 50 år efter indførelsen.