Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Plads til en ø-pendler

Der er fleksibilitet nok til, at nyuddannede sygeplejerske Linda Boesen på 50 år først kan møde en time senere end kollegerne på Lungemedicinsk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Og her bliver livserfaring værdsat.

Sygeplejersken 2022 nr. 3, s. 55

Af:

Kristine Jul Andersen, journalist

sy3-2022_nyudd_linda-boesen_3

Livserfaring, mange års erfaring som social- og sundhedshjælper og lysten til at lære og prøve nyt, selvom man har rundet de 50 år.

Det er nogle af de fordele Linda Uhre Jørgensen, afdelingssygeplejerske på Lungemedicinsk Afdeling på Nykøbing Falster Sygehus, mener, at hendes nyansatte, nyuddannede sygeplejerske Linda Boesen har. 

”For nogle ældre kan IT-systemerne være svære, og det kan tage længere tid for dem at sætte sig ind i. Her har mange unge en fordel, fordi de ofte er vant til at færdes i den digitale verden. Omvendt kommer de ældre sygeplejersker med en livserfaring og en forståelse for andre mennesker, som de unge ikke altid har,” siger Linda Uhre Jørgensen.

Hun oplever også, at de lidt ældre sygeplejersker ofte er mere vant til at tage ansvar på arbejdspladsen, mens de unge skal lære at tage det.

Sygeplejerskemangel kræver fleksibilitet

Linda Uhre Jørgensen har ansat Linda Boesen på sin afdeling til trods for, at hun først kan møde kl. 8.00, mens kollegerne møder kl. 7.00.

”Det er altid en balancegang at tage hensyn til folks privatliv. Det er svært at sige, at man ikke kan møde til tiden, fordi toget ikke går, for så kan man købe en bil. Men det er svært at gøre noget ved, at færgen ikke går. Og det tror jeg, de fleste kolleger har forståelse for,” siger Linda Uhre Jørgensen.

Hun peger på, at hun som mange andre mangler sygeplejersker på sin afdeling, og derfor er hun også nødt til at være fleksibel. 

”Det er dog en grænse for, hvor fleksible vi kan være. Det dur f.eks. ikke, at der er en masse, der kommer og siger, at de ikke kan tage nattevagter, for så smitter det, og så kan vi ikke få vagtpuslespillet til at gå op,” siger Linda Uhre Jørgensen.

Læs også i dette nummer af Sygeplejersken

Linda drømte i 30 år om at blive sygeplejerske