Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Tag en ven med på arbejde

Rigshospitalet tilbyder i en ny ordning unge, som overvejer en uddannelse i sundhedsvæsenet, at komme med på job på en afdeling i en dag efter nærmere aftale.

Sygeplejersken 2023 nr. 3, s. 13

Af:

Henrik Boesen, journalist

Marie Gaard Petersen (tv.) var med sygeplejerske Idun Tresse på arbejde i en dag.
Marie Gaard Petersen (tv.) var med sygeplejerske Idun Tresse på arbejde i en dag.
Foto: Rigshospitalet
”Man kan godt få et chok, hvis ikke man har snuset til det før, når man pludselig står med blod og sår og finder ud af, at ting kan lugte.”

Om det får 21-årige Marie Gaard Petersen til at vælge sygeplejestudiet til eller fra, melder historien ikke noget om, 

Men nu har hun på en enkelt dag fået en ide om, hvad uddannelsen til sygeplejerske og faget indebærer, og det har hun, fordi hun som en af de første har taget imod Rigshospitalets åbne tilbud om at komme med en ven på besøg på en afdeling.

Til medarbejdermagasinet IndenRigs fortæller Marie Gaard Petersen, at hun har læst og hørt meget om at være sygeplejerske, men ikke oplevet det. ”Så jeg vil gerne finde ud af, hvordan en dag ser ud fra ende til anden,” siger hun til magasinet.

Rigshospitalet tilbyder unge, som kunne tænke sig en uddannelse inden for sygehusvæsenet, at følges med en ven en dag på afdelingen efter nærmere aftale.

Tilbuddet er forholdsvis nyt, og indtil videre har en håndfuld unge taget imod tilbuddet. Målet er i sidste ende at mindske frafaldet på f.eks. sygeplejerskeuddannelsen, hvor mange studerende giver op allerede efter det første semester, når de finder ud af, hvad faget indebærer.