Vaccinationsplan er klar
Vacciner er på vej. Frontpersonale i sundheds- og ældresektoren er blandt de første, der får tilbudt vaccine mod covid-19, når de er godkendt og klar til brug
Vacciner er på vej. Frontpersonale i sundheds- og ældresektoren er blandt de første, der får tilbudt vaccine mod covid-19, når de er godkendt og klar til brug
Forskningsprojekt viser generelt stor utryghed blandt sygeplejerskerne under covid-19-pandemien.
To hospicesygeplejersker udgiver undervisningsbog om døden.
Nyt afsnit for multisyge i Slagelse vil skabe et samlet tilbud til patienterne. ”Målet er, at det ikke kun bliver et afsnit for multisyge, men også et afsnit for multikompetencer,” forklarer afdelingssygeplejerske Trine Benzner.
"Ingen skal udsættes for seksuel chikane eller føle sig krænket på deres arbejdsplads."
Dansk Sygeplejeråd modtager indstillinger til sygeplejersker, som næste år kan hædres med Florence Nightingale-medaljen.
I tilfælde af konflikt med arbejdsgiverne kan du kun få økonomisk støtte, hvis du senest 31. december 2020 har et aktivt medlemskab af Dansk Sygeplejeråd.
Fælles ambulatorier og klinikker for multisyge er en tendens, der breder sig i takt med at befolkningen bliver ældre og antallet af patienter med flere kroniske sygdomme stiger.
En tredjedel af alle danskere lider af mere end én kronisk sygdom – og andelen vokser. Ny rapport fra Danske Regioner og en hvidbog fra Videnscenter for Multisygdom og Kronisk Sygdom peger på, at der mere end nogensinde er behov for, at sygeplejersker påtager sig den koordinerende rolle.
Multisyge har ikke alle mulige kombinationer af sygdomme – visse kombinationer går igen.
Multisyge borgere oplever det ofte som et helt uoverskueligt fuldtidsarbejde at skulle passe deres mange forløb i ambulatorier, på hospitaler og i praksis. Men det har man gjort op med på Bornholm, hvor forløbskoordinator Ulla Rasmussen tilrettelægger patientforløbene, så patienten magter dem.
"Jeg har talt med ham om muligheden for at vælge ikke at blive genoplivet, hvis han pludselig skulle falde om."
På Medicinsk Fælles Ambulatorium på Holbæk Sygehus har patienten én indgang til alle specialer.
Den nye specialuddannelse i borgernær sygepleje giver et tiltrængt fælles sprog og kvalificerer hjælpen til multisyge borgere, fortæller specialsygeplejerske Lene Piontek.
Kan en helt tillade sig at være utryg, sige fra og kræve mere i løn? Sygeplejersker afviser at blive udråbt som helte, konstaterer sygeplejerske og forsker Pia Søe Jensen.
"Det er for alle blevet tydeligt, at sygeplejersker og deres kompetencer, normering og arbejdsforhold er afgørende for sundheden og tacklingen af sundhedskriser i Danmark."
"Det var ikke noget for mig. Jeg savnede arbejdslivet på hospitalet – og patientkontakten."
Når sygeplejen lykkes og har den ønskede virkning, giver det anledning til stolthed og tro på fremtiden.
Hvert barn havde fået lov at ønske sig én ting
Midt i december lander sygeplejerskernes krav til OK21 hos arbejdsgiverne. Forhandlingerne begynder i januar, og sygeplejerskernes politiske forhandler Grete Christensen forudser et vanskeligt forløb pga. corona og den såkaldte reguleringsordning.
Nytiltrådt forhandlingschef i Dansk Sygeplejeråd, Louise Kanstrup Petersen, præsenterer her de vigtigste aktører og begreber i OK21
Da Johanne sagde nej tak til en affære med en faglig leder, blev hun pillet af det spændende projekt, hun ellers var blevet sat på. Den manglende håndtering af forløbet udløste en akut belastningsreaktion og en aftrædelsesordning. Den faglige leder fik lov til at blive.
"Hele den nye #MeToo-bølge kan forhåbentlig åbne for de drøftelser på arbejdspladserne som gør, at kulturen kan blive forandret."
Snart modtager en større gruppe medlemmer af Dansk Sygeplejeråd et spørgeskema i deres e-boks. Sygeplejerskekohorten vil gerne for fjerde gang indhente oplysninger om sygeplejerskers sundhed, livsstil, arbejdsmiljø m.m. - og helt aktuelt arbejdslivet under covid-19.
Man bliver aldrig færdig med sin barndom.
To sygeplejersker, Trine Lund-Jacobsen og Anne-Mette Iversen, har fundet løsninger til gavn for patienter og sundhedsvæsenet. Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen og direktør for Bauta Forsikring, Anne Mette Toftegaard, overraskede dem på arbejdspladsen med Athena Prisen.
"At uddanne flere sygeplejersker kræver, at flere kliniske vejledere bliver tilgængelige i den praktiske del af uddannelsen."
Hvordan har du det? Det spørgsmål får 78.403 sygeplejersker nu lejlighed til at svare på. Dermed udbygges en stor kohorteundersøgelse, der siden 1993 har zoomet ind på sygeplejerskers helbred og arbejdsmiljø.
Rigshospitalets nye lillesøster, Nordfløjen, er endelig taget i brug. Den byder på kunstneriske trapper, god plads, flot udsigt og nye arbejdsgange. Tre sygeplejersker har vist deres nye arbejdsomgivelser på landets højest specialiserede hospital frem til Sygeplejersken.
’Ordblind’. ’Bare en husholderske’. ’Præstens kone’. ’Gammel’. 76-årige hjemmesygeplejerske Margrethe Dahl Skov har altid insisteret på at udfordre de prædikater, folk har forsøgt at sætte på hende.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-argang-2020-nr-14