Bliv medlem

Har du lyst til at blive en del af et stærkt fagligt fællesskab sammen med andre sygeplejersker? Som medlem af Dansk Sygeplejeråd opnår du mange faglige og personlige fordele. Vi yder rådgivning og forhandler din overenskomst.

Meld dig ind 

Dansk Sygeplejeråd arbejder for, at du får de bedste betingelser inden for arbejdsmiljø, løn og uddannelse, samt for at udvikle sygeplejefaget og styrke sygeplejerskeuddannelsen og efter- og videreuddannelsesmulighederne.

 

Aktivt medlem

Flere end 55.000 erhvervsaktive sygeplejersker er medlem af sygeplejerskernes fagforening (DSR). Vi samler klinikere, ledere, undervisere og topchefer i et stærk fællesskab med fagligheden om omdrejningspunkt.

Som medlem af DSR får du en lang række fordele såsom medlemsrabatter, tilbud om sociale- og faglige arrangementer, karriererådgivning, fagbladet 'Sygeplejersken', faglig rådgivning og mulighed for juridisk bistand. Desuden får du lov at bære det unikke sygeplejerske-emblem. En tradition der stammer helt tilbage fra 1899.

Har du dansk autorisation som sygeplejerske kan du blive medlem af Dansk Sygeplejeråd  ved at melde dig ind her:

Meld dig ind online

Indmeldelse pr. brev

Ønsker du medlemskab af en a-kasse, kan du kontakte Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA) - www.dsa.dk

Hvorfor blive medlem?

DSR skaber resultater

Vi skaber resultater sammen med vores medlemmer.

Vi er tilstede på din arbejdsplads

Med 1.300 aktive tillidsrepræsentanter og 1.400 aktive arbejdsmiljørepræsentanter fordelt på arbejdspladser over hele landet, er Dansk Sygeplejeråd sandsynligvis til stede på din arbejdsplads.

Vi forhandler din overenskomst

Vi forhandler overenskomsterne for over 61.000 sygeplejersker i Danmark. Vi forhandler enten direkte med arbejdsgiverne eller via vores forhandlingsfællesskaber.

Vi sikrer dine ansættelsesvilkår

I 2014 hjalp vi vores medlemmer med 8.800 sager om blandt andet løn, ansættelse, sygdom og opsigelse. Vi forhandlede 10,6 mio. kroner hjem til medlemmer, som var blevet uretmæssigt fyret, havde fået forkert løn, eller som ikke havde fået udbetalt deres tillæg.

Vi yder bistand ved arbejdsskade

I 2014 behandlede vi løbende ca. 650 arbejdsskadesager. Der blev udbetalt erstatning i 135 af disse sager. Der blev samlet set udbetalt 17,4 mio. kroner.

Vi afholder arrangementer

I 2014 holdt vi 571 kurser, informationsmøder, fagpolitiske arrangementer og faglige aktiviteter i hele landet.

Vi udvikler faget

14.000 medlemmer er med til at udvikle faget i et af DSR’s 36 faglige selskaber.

Sygeplejerske putter kuglepen i sin skjortelomme.

Ofte stillede spørgsmål