Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Dine sidste år på arbejdsmarkedet

Du er måske begyndt at overveje, hvordan du skal bruge de sidste år som sygeplejerske bedst muligt. Det kan være at du ønsker at arbejde, som sygeplejerske så længe som muligt, gå på efterløn eller pension i den nærmeste fremtid.

Hvordan vil du brugde dine sidste år på arbejdsmarkedet? Det kan være at du ønsker at arbejde, som sygeplejerske så længe som muligt eller gå på pension i den nærmeste fremtid.

 

Der er mulighed for mange individuelle løsninger, så du får den ordning, der passer til dig.

Seniorordning i det offentlige

Er du sygeplejerske og seniormedarbejder i region, kommune eller stat, har du mulighed for en seniorordning. Med enkelte forskelle mellem kommune, region og stat giver senioraftalen i overenskomsten dig nogle rettigheder og muligheder for at tilrettelægge dit arbejdsliv, når du nærmer dig de 60 år.

Vi har samlet, hvad du skal vide om seniorsamtale, seniorbonus, seniordage, seniorstilling, fratrædelsesordning eller aftale om generationsskifte for ledere. 

Læs om seniorordning i det offentlige


Pension

Når du når din pensionsalder, kan du gå enten helt eller delvist på pension, afhængigt af din økonomi og de aftaler, du kan indgå med din leder. 

Læs om dine muligheder her