Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken - 2004 - 33

placeholder - magasinforsiden

I HVERT NUMMER

Tema: WENR

WENR: Sygeplejen skal have andel i EU-midlerne

Overlever. Det må være indlysende, at sygeplejen får del i forskningspengene i EU, fastslår sammenslutningen af europæiske sygeplejeforskere. Sammenslutningen har været lukningstruet, men overlever i ny form og med nye initiativer. Næste arrangement holdes i København.

WENR: Ingen skal køre på frihjul

Nu skal alle medlemslande betale kontingent til sammenslutningen af de europæiske sygeplejeforskere. Ellers får de observatørstatus og dermed ingen indflydelse.

Tema: Sygeplejens historie

Tema: Frivillig arbejdskraft

Sang og samvær bryder ensomhed

Succes. De synger og spiller banko med patienterne. Frivillige går utraditionelle veje på Roskilde Amts Sygehus, der har fået succes med sin frivilligeordning. Ordningen har fået tilført projektmidler til en fast koordinator og belaster derfor ikke afdelingerne med ekstra arbejde.

Patienternes ønsker er det centrale

Patientstøtte. På hospice-enheden på Bispebjerghjemmet er man gået i tænkeboks for at finde arbejdsopgaver til en frivillig patientstøtteordning. Behovet for ekstra hænder er der, men det er svært at give tingene fra sig, erkender personalet.

Faglig information

Moduler til tiden

Fleksible forløb. Sygepleje- og Radiografskolen i Københavns Amt har udviklet en sygeplejeuddannelse bestående af 14 moduler med tematiserede teoretiske og kliniske undervisningsforløb. Skolens indsatsområder er fleksibilitet og valgfrihed.

Fag

Læsning og vurdering af forskningsartikler

Analyse. Forskningsartikler kan variere meget i kvalitet. Derfor er det vigtigt at kunne vurdere de resultater, som præsenteres i artiklerne. Men hvordan gør man egentlig det? En norsk højskolelektor har skrevet en praktisk guide.

Når patienten vil tale om alkohol og fester

Nye veje. De er næsten voksne og har diabetes. De har lyst til at leve som andre unge med fester og rejser, og de bryder sig ikke om lægers og sygeplejerskers løftede pegefingre. På Odense Universitetshospital har man forsøgt at nå de 16-17-årige ved at tale om de ting, der optager dem.

Baggrund

Flere kriminelle i psykiatriske afdelinger

Farlige patienter. Antallet af retspsykiatriske patienter er firedoblet på 20 år. Hvis udviklingen fortsætter, vil de lukkede psykiatriske afdelinger i fremtiden være fyldt med patienter, der har begået drab, vold og anden alvorlig kriminalitet.