Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

#ViErMereVærd

Sygeplejersken 2021 nr. 6, s. 32-33

Af:

Christina Sommer, Journalist

2021-6-ok21-aalborg

Kage til regionspolitikerne, løbesedler til aalborgenserne og tale ved Tjenestemandstirsdag, som nu også er kommet til Aarhus. 

Siden Dansk Sygeplejeråd varslede konflikt den 22. april, har sygeplejersker og kredsbestyrelsesmedlemmer iført røde trøjer, t-shirts og mundbind været på gaden flere steder i landet for at skabe opmærksomhed om sygeplejerskernes situation og lønefterslæb. 

Der er også masser af virtuelle medlemsmøder om både OK21 og kampen for ligeløn i landets fem kredse, mens Dansk Sygeplejeråd med Grete Christensen i spidsen har genoptaget forhandlingerne med arbejdsgiverne i Forligsinstitutionen. 

Det er ulovligt at lække informationer fra møderne i Forligsinstitutionen, men fra flere af Dansk Sygeplejeråds kredse meldes der om kampklare sygeplejersker, som mødes med klapsalver og anerkendende ord fra bl.a. en buschauffør, vejarbejdere og en frisør.  

 

2021-6-ok21-aarhusTjenestemandstirsdag i Aarhus

Tirsdag den 4. maj var der for første gang Tjenestemandstirsdag i Aarhus. Formand for Kreds Midtjylland Anja Laursen holdt tale for de fremmødte, som udover sygeplejersker også talte andre fra kvindedominerede fag bl.a. pædagoger, jordemødre og socialrådgivere.

Hendes budskab var bl.a., at Tjenestemandstirsdag er begyndelsen på et magtopgør, en genstart af kvindebevægelsen, nøjagtig som vores forfædre kæmpede den.

 

2021-6-ok21-aalborgLøbesedler og bolsjer

Den 28. april gik en gruppe sygeplejersker på gaden i Aalborg sammen med bl.a. 1. kredsnæstformand i Kreds Nordjylland Christina Windau Hay Lund. Det skete samtidig med Grete Christensens første møde i Forligsinstitutionen.

Sygeplejerskerne ville markere deres støtte til formanden, og ved hjælp af bannere, bolsjer og løbesedler fik de spredt budskabet om, hvorfor et lønløft både er nødvendigt og rimeligt – noget de lokale var enige i.

2021-6-ok21-dji_0910

Menneskekæde over Limfjorden

Med slikkepinde og kampråbet ”Vi er mere værd, se nu lige her” dannede mindst 150 nordjyske sygeplejersker og radiografer en menneskekæde hen over Limfjordsbroen den 7. maj.

De forbipasserende cyklister og bilister kvitterede med vink og dyt og Hjem-Is- manden med en god håndfuld is.

 

2021-6-ok21-soroeKage til politikerne

Regionspolitikerne i Viborg og i Sorø er blevet mindet om sygeplejerskernes nej til OK21 med kage. Den 3. maj troppede medlemmer fra Kreds Sjælland op før regionsrådsmødet for at tilbyde alle politikerne en #ViErMereVærd-kage og snak om, hvorfor sygeplejersker ønsker mere i løn. Blandt dem var fanebærer og fællestillidsrepræsentant på Sjællands Universitetshospital Roskilde Michellle Gulbæk Servé.