Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

”Det kunne være rart at leve uden at dope sig selv”

”På afdeling C har de været supergode til at hjælpe mig med at lave en dagsrytme. For når jeg ikke har noget, jeg skal til daglig, står jeg bare op, når jeg ikke kan sove mere. Og så bliver man så modløs.” 

Sygeplejersken 2023 nr. 7, s. 41

Af:

Anne Witthøfft, journalist

sy7-2023_arb-liv_kira-soerensen

”På afsnit C siger de, at når man har borderline, er det en god ide at prøve noget andet end medicin. Det var jeg ret sur over til at starte mewd. Men det er gået op for mig, at det har de nok ret i. Jeg er i hvert fald frisk på at prøve, om der er andre metoder, der også kan virke,” siger Kira Sørensen. 

Hun er 23 år, HF-student fra i sommers og har netop indlagt sig selv i en brugerstyret seng.  

”I virkeligheden kunne det også være rart at leve uden at dope sig selv.”

”Derfor er jeg begyndt i torsdagsgruppen for os, der selvskader. Det er Mette, som er afdelingssygeplejerske, og Anders, der er læge, som har gruppen. Vi har terapi den første time, og så laver vi eksponering bagefter.” 

”Jeg blev indlagt første gang for et år siden. I sommers blev jeg student, og jeg har ikke lavet andet siden end at sidde på min sofa og spise ost og se Formel 1. Jeg har det bedre, men jeg vil godt lave noget, der er mere substans i, og jeg vil gerne i gang med en uddannelse.”

”På afdeling C har de været supergode til at hjælpe mig med at lave en dagsrytme. For når jeg ikke har noget, jeg skal til daglig, står jeg bare op, når jeg ikke kan sove mere. Og så bliver man så modløs.” 

”Når jeg har det godt, går jeg i gang med at løbetræne om morgenen, spise kød og broccoli hver dag. Starte på en uddannelse. Problemet er bare, at jeg brænder sammen efter to uger, fordi det var lige lovlig meget på en gang. Så er jeg deprimeret i et halvt år.”

”Jeg har et sted, jeg gerne vil hen. Jeg ved bare ikke, hvordan man kommer dertil. Jeg vil gerne bo på en gård, hvor der ikke er noget larm. Hvor jeg kan se stjerner og drikke hvidvin på min veranda med min hundehvalp. Men jeg ved ikke engang, hvordan man køber et hus eller alle de der ting, der leder dertil. Jeg synes, det er uoverskueligt at nå et mål, når man ikke har nogle sten at gå på. Så det håber jeg på at få hjælp til at finde ud af.” 

Læs også i dette nummer af Sygeplejersken