Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sig først ja ...

... til et nyt job efter lønforhandling. Få svar på ofte stillede spørgsmål om lønforhandling, hent vores pjece med gode råd, og tjek DSR's Lønstatistik for sygeplejersker.

Sådan kan du selv påvirke din løn

Løn optager rigtig mange sygeplejersker. Det gør den, fordi vi mener, den er for lav. Det skal vi sammen gøre noget ved – hver gang vi har muligheden for det.

Sygeplejerskers løn bliver fastlagt på flere niveauer – både ved de centrale lønforhandlinger, når der indgås lokale aftaler på regionalt niveau, og ved forhandling om den enkelte sygeplejerskes ansættelseskontrakt.

Vi ved, at det er i forbindelse med et jobskifte, at man har de bedste muligheder for at stige i løn. Alligevel siger hver anden sygeplejerske det gamle job op, inden lønnen i det nye er på plads. Derfor har vi fokus på budskabet: Sig først ja til et nyt job efter lønforhandling.

4 gode råd til lønforhandlingen

Løn forhandles flere steder. Blandt andet når sygeplejersker skifter job. Dansk Sygeplejeråd har derfor disse anbefalinger, når du skal skifte job:

  1. Kontakt Dansk Sygeplejeråd
  2. Sæt ord på, hvad du kan
  3. Forbered dig
  4. Vent med at sige op

Annette Heick hjælper med at huske dig på det.

Du står ikke alene.

Lønstatistik for sygeplejersker
Se, hvad sygeplejersker faktisk tjener, og beregn gennemsnitslønnen på tværs af ansættelsesområder, stillinger og løntrin.
58194495

Foto:

Søren Svendsen

Pjece: Gode råd ved jobskifte

Læs vores pjece med gode råd ved nyt job. I pjecen finder du bl.a. en uddybning af disse fire vigtige pointer:

  • Kontakt tillidsrepræsentanten eller din kreds
  • Sæt ord på, hvad du kan
  • Forbered dig på lønforhandlingen
  • Vent med at sige op


Hent pjecen i din kreds eller som PDF
Du kan få en trykt pjece i din kreds, eller du kan hente den som PDF her:

Lønforhandling ved nyt job: Spørgsmål og svar

Hvad skal du have i løn? Er det dig selv eller DSR, der forhandler lønnen? Find svar på ofte stillede spørgsmål om lønforhandling ved jobskifte her.