Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Hvad tjener en sygeplejerske?

Sygeplejerskernes lønninger har ofte været til stor debat, men hvad tjener en sygeplejerske egentligt? Bliv klogere på sygeplejerskernes løn her.

En sygeplejerskes gennemsnitsløn

I lønstatistikken nedenfor, kan du finde sygeplejerskernes gennemsnitsløn på tværs af arbejdsgiverområde, stilling, løntrin, anciennitet og ugentligt timeantal.

Lønstatistikken opdateres løbende med en forsinkelse på ca. 3 måneder.

Sygeplejerskers faktiske løn ifølge lønstatistikken

Der kan være forskel på, hvad sygeplejersker tjener, hvis man sammenligner den løn, der er aftalt i overenskomsterne, og den løn, sygeplejerskerne rent faktisk tjener. Forskellen på sygeplejerskers aftalte løn i forhold til overenskomsten og den faktiske løn kan blandt andet skyldes lokalt forhandlede tillæg og genetillæg for skæve arbejdstider.

Sygeplejerskers løn ifølge overenskomsten

Sygeplejerskernes løn er aftalt i de forskellige overenskomster, DSR har indgået med arbejdsgiverne.

Lønnen består typisk af en grundløn, centralt aftalte tillæg, pension og særlig feriegodtgørelse. Derudover er der i overenskomsten typisk fastsat genetillæg for arbejde på særlige tidspunkter. Lokalt har du også mulighed for at aftale tillæg, hvis du har særlige funktioner eller kvalifikationer.

Vil du læse mere om, hvad en sygeplejerske tjener ifølge overenskomsten, kan du kigge i vores lønvejledninger. Her kan du finde de aktuelle lønsatser for sygeplejersker, læse mere om de forskellige lønforløb og om, hvordan en sygeplejerskes løn er sammensat:

 

Løn ifølge overenskomsten

Kommune

Se lønnen i kommunerne ifølge overenskomsten, og få et overblik over løn og lønforløb for forskellige medarbejdergrupper.

Se lønnen i kommunerne
Region

Se lønnen i regionerne ifølge overenskomsten, og få et overblik over løn og lønforløb for forskellige medarbejdergrupper.

Se lønnen i regionerne
Stat

Få et overblik over løn og lønforløb for forskellige medarbejdergrupper i staten.

Se lønnen i staten
Privat

Få et overblik over sygeplejerskers lønforløb i de fem største brancher på det private område.

Se lønnen for grupper af privatansatte
Beregn din løn
Lønberegneren giver et indblik i, hvilken løn du har krav på ifølge overenskomsten. Du kan indtaste oplysningerne fra din lønseddel i lønberegneren og tjekke, om du får den rette løn.