Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Medlem af Seniorsammenslutningen 

Læs om dine medlemsfordele som seniormedlem i DSR. Som medlem af Seniorsammenslutningen får du blandt meget andet også et gratis medlemskab af Faglige Seniorer, som er en selvstændig organisation for fagbevægelsens seniormedlemmer.

Senior – men stadig sygeplejerske

Selvom du er gået på pension eller efterløn, kan du sagtens blive ved med at dyrke din sygeplejefaglighed. I Seniorsammenslutningen kan du gøre det i selskab med en masse andre seniorsygeplejersker.

Seniorsammenslutningen er Dansk Sygeplejeråds tilbud til dig, der er gået på efterløn, seniorpension eller alderspension og ikke længere er aktiv på arbejdsmarkedet. Du er automatisk medlem, når du beholder dit medlemskab af DSR. Sammenslutningen har ca. 9.000 medlemmer, der nyder godt af hinandens selskab og de mange forskellige aktiviteter, sammenslutningen arrangerer året rundt.

Medlemsfordele og rabatter
Som medlem af Seniorsammenslutningen har du de samme kontante medlemsfordele som Dansk Sygeplejeråds øvrige medlemmer. Du kan bl.a. leje ferieboliger til en god pris, få rabat på forsikring, få attraktive fordele i en medlemsejet bank og meget andet. Særligt for dig som seniormedlem får du desuden aldersrabat på din indboforsikring hos Bauta Forsikring på 30%, når du er fyldt 60 år.

Fag – Kultur - Fællesskab

Kom fx med, når der hvert år en uge i august er landsmøde for alle sammenslutningens medlemmer. Igennem årene er det blevet til ophold på forskellige højskoler rundt om i landet.

Ugen byder altid på en blanding af debat og oplæg inden for et aktuelt, gennemgående tema, ligesom lokalområdets historie, kunst og litteratur bliver udforsket og inddraget i løbet af ugen. En af dagene tilrettelægges som en sygeplejefaglig dag med indlæg om forskellige emner og med inspirerende foredragsholdere. Herudover finder den årlige generalforsamling i Seniorsammenslutningen også sted i forbindelse med landsmødet.

Seniorsammenslutningen holder fast i fagligheden

Seniorsammenslutningen i DSR arbejder ud fra tre hovedformål, som er:

  1. At arbejde for fremme af fælles faglige og organisatoriske interesser for seniorsygeplejerskerne i Dansk Sygeplejeråd.
  2. At anvende seniorsygeplejerskers erfaringer og ressourcer mhp. at viderebringe viden i relevante fora.
  3. At tage initiativ til og tilrettelægge kurser, møder og andre aktiviteter for Seniorsammenslutningens medlemmer på lands- og kredsplan.

Aktiviteter tæt på dig!

Seniorsammenslutningen er også til stede i Dansk Sygeplejeråds fem lokale kredse, hvor i alt 15 kontaktudvalg afholder medlemsmøder med bl.a. foredrag af faglig karakter, studiekredse og temadage. I de fleste kredse afholdes møderne ca. 1 gang om måneden fra september til april. I maj arrangeres typisk en udflugt.

Lyder det som noget for dig?
Så hold øje med fagbladet Sygeplejersken og tjek op på siden med aktuelle nyheder og arrangementer for Seniorsammenslutningen.

Fuld af gode ideer?

Har du gode forslag til aktiviteter, og vil du gerne være med til at styrke Seniorsammenslutningen? Så kan du få indflydelse på, hvad Seniorsammenslutningen skal fokusere på, ligesom du kan være med til at præge sammenslutningens arbejde. Det gør du ved at stille op til bestyrelsen eller til dit lokale kontaktudvalg. Valgene finder sted forskudt hvert andet år og bliver annonceret både i Sygeplejersken og her på hjemmesiden.

Velkomstpjece
Du kan hente og læse velkomstpjecen "Sygeplejerske hele livet" fra Seniorsammenslutningen her.

Faglige Seniorer

Som seniormedlem i Dansk Sygeplejeråd – og dermed medlem af Seniorsammenslutningen i DSR – er du også automatisk medlem af Faglige Seniorer.  Medlemskabet er gratis for dig, Dansk Sygeplejeråd dækker udgiften til det kollektive medlemskab.

Faglige Seniorer er en selvstændig organisation for fagbevægelsens seniormedlemmer. Det er Danmarks næststørste seniororganisation med mere end 250.000 medlemmer fordelt på 550 seniorklubber over hele landet.

Faglige Seniorer søger politisk indflydelse på seniorpolitikken ved at holde tæt kontakt til politikere og embedsmænd, der arbejder med seniorpolitik – både på landsplan og i kommunerne – med særligt fokus på emner som f.eks. kollektiv trafik, boligpolitik, frivilligt arbejde, digital hjælp, hjemmepleje og rehabilitering, sundhed og sygehuse.


Seniorklubber

I mere end 550 lokale seniorklubber er der socialt samvær, som du kan deltage i.

I løbet af et år holder klubberne tilsammen mere end 10.000 forskellige arrangementer. Dans, rejser, udflugter, foredrag og meget andet.

Læs mere om Faglige Seniorer her


Medlemsfordele

Du kan gøre brug af en række medlemsfordele som medlem af Faglige Seniorer, bl.a. kan nævnes:

  • Du kan få gratis rådgivning fra jurist, socialrådgiver og boligrådgiver
  • Du kan bestille den populære seniorhåndbog  (pris: 49 kr. i porto til forsendelse af håndbogen)
  • Du kan få gratis hjælp til IT i senior datastuer
  • Du kan deltage i aktiviteter i klubber og sektioner
  • Du kan få tilbud og rabatter.


Vær opmærksom på, at PlusKort ikke indgår i Faglige Seniorers medlemstilbud til Dansk Sygeplejeråds seniormedlemmer, men du kan få rabat med forbrugsforeningskortet.

Læs mere om Forbrugsforeningen her

Læs mere om de mange  medlemsfordele- og rabatter som medlem af Faglige Seniorer