Bog om året vi aldrig glemmer

Bogen Year of the Nurse 2020 rummer de fælles minder om det internationale sygeplejerskeår, hvor sygeplejersker blev sendt i forreste række i kampen mod corona og skulle vise deres kompetencer og værdi mere end nogensinde. Bogen er gratis, men du skal betale fragt. Se her på siden, hvordan du bestiller.

Bogen Year of the Nurse 2020 er gratis, men den koster ca. 75 kroner i fragt. Se her på siden, hvordan du bestiller bogen

Year of the Nurse 2020 - se bestilling længere nede

Et par måneder inde i det internationale sygeplejerskeår, Year of the Nurse and Midwife 2020, blev sygeplejersker sendt i forreste række i kampen mod en verdensomspændende pandemi.

Dansk Sygeplejeråd har besluttet at udgive en bog som et fælles minde om året, vi aldrig vil glemme.  Bogen er også en hyldest til faget i anledning af Year of the Nurse og Florence Nightingales 200 års dag.

Der er samtidig en anledning til at gøre status over sygeplejerskers position og appellere til landets politikere: Der er både brug for flere sygeplejersker, bedre arbejdsforhold og højere løn.

Sygeplejersker udgør halvdelen af sundhedsvæsenets personale på verdensplan, og Verdenssundhedsorganisationen WHO arbejder for, at sygeplejersker får en stærkere stemme i ledelsen af sundhedsvæsenet.

I Danmark er det stadig sådan, at de kvindedominerede fag får markant mindre i løn end de mandedominerede fag. Uligeløn bør høre fortiden til. Det har ikke mindst indsatsen mod corona, #MeToo-bevægelsen og nu også Institut for Menneskerettigheder sat tykke streger under i 2020.
 

Bestil bogen

Prisen er 75 kroner inkl. fragt.

Bestil bogen her

 

Læs hele bogen som PDF

 

Indholdet kan ikke vises pga. de valgt indstillinger for cookies

 

 

Udvalgt indhold fra bogen

soerenbrostroem_1

Interview med Søren Brostrøm

”I sidste ende er det sygeplejersken, der redder én”. Stort lyn-interview med direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Læs interviewet 

sygeplejerskeundercorona

Sygeplejerske under corona

Citater fra sygeplejerskers egne beretninger om, hvordan de oplevede første bølge af corona dag for dag fra den 14. marts til den 26. maj 2020.

Læs beretningerne her

madsberg1_1

2020-plakaten

Illustrator Mads Berg er kunstneren bag Year of the Nurse 2020-plakaten. Læs om hans tanker bag plakatens motiv og om, hvordan plakaten er distribueret i 2020.

Læs mere om plakaten

 

Se også