Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken Årgang 2018 nr. 9

Læs online Download
0918_forside - magasinforsiden

I HVERT NUMMER

Fem minutter med... Anne Brusgaard

"Jeg er mest stolt af det sammenhold, vi har i vores afdeling, og de gode forløb, vi har med patienterne. Altså, mere de ting vi gør i fællesskab.”

Dengang: Tiggergang hver torsdag

En flersengsstue for kvinder i De Gamles By på Nørrebro i København. Før socialreformen i 1933 var ensomme gamle henvist til fattigvæsenet og anbragt på den lokale fattiggård under kummerlige forhold.

Dilemma: Jeg vil føle det som et overgreb

Sygeplejerske Pia Hvidberg Kjeldgaard fortæller her om det dilemma, det medførte, da en pårørende pludselig ændrede mening om en behandling, som både vedkommende selv, patienten og sygeplejersken var enige om ikke at vælge til.

Pensionisttilværelse

Et farvel til titel og kittel

PENSION. Pensionen er en afslutning på et langt og begivenhedsrigt arbejdsliv. Men den er også en ny begyndelse. 10 adspurgte sygeplejersker er enige i, at man skal være åben, for der er altid noget meningsfyldt at tage sig til.

Det var svært, men jeg fandt ro

Da Lillian Larsen blev pensioneret fra sit job som sygeplejerske i psykiatrien, havde hun for første gang tid til at rette blikket mod andre end syge mennesker – nemlig sig selv.

10 gode råd

Sygeplejersken har talt med 10 sygeplejersker, som er gået på pension i løbet af de sidste tre år. Her er deres anbefalinger om de overvejelser, man bør gøre sig, når man trækker sig tilbage.

Arbejdsmiljø

Truet og slået af patienter

37 pct. af alle sygeplejersker har været udsat for vold eller trusler inden for de seneste 12 måneder, viser en ny analyse fra Dansk Sygeplejeråd. Trine Schmidt Sørensen og Anja Odefey Nielsen er to af dem.

Ville du finde dig i det, hvis det skete i Netto?

På Sygehus Sønderjylland i Aabenraa anså man indtil sidste år vold og trusler som et arbejdsvilkår. Men efter en række påbud fra Arbejdstilsynet er sygeplejerskerne begyndt at spørge sig selv, om de ville finde sig i det, hvis det skete i Netto?

Det handler om kommunikation

Louise Brix og Gitte Vase bruger deres baggrund fra psykiatrien til at undervise deres kolleger i somatikken i konflikthåndtering. Her deler de ud af deres erfaringer.

Anmeldelser

Boganmeldelser

I dette nummer af Sygeplejersken anmeldes følgende bøger: Den spanske syge, Angst og Engle, At gå døden i møde, Se barnet indefra og Sociologi for sundhedsprofessionelle.

Etiopien

Savnet forsvandt, da sygeplejen fik liv

Afrika. I seks år levede Tine Møberg med sin familie i Etiopien. En rejse, der begyndte med en enorm hjemve. Men mødet med et par norske læger og en hovedrolle i opbygningen af et nyt hospital gjorde det til sidst svært at sige farvel igen.

Debat

Nyuddannet

Nyuddannet, nyt job... og på glatis

DEBUT. Anja Hansen er netop blevet færdig som sygeplejerske og er begyndt på sit første ”rigtige” job. Men trods praktik og vikarjobs under studiet rammer virkeligheden hårdt. Dette er første del af en serie om Anja Hansen.