Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Stolthed i kaos

Arbejdspresset er meget større end i foråret, men man kommer langt med frivillighed og god organisering, fortæller fællestillidsrepræsentant Jeanet Sønderskov Larsen, Regionshospitalet Horsens.

Sygeplejersken 2021 nr. 1, s. 23

Af:

Christina Sommer, journalist

sy1-2021_temacovid_oploeft2

Det er meget, meget, meget værre nu, end det var i foråret.”

Det siger fællestillidsrepræsentant og sygeplejerske Jeanet Sønderskov Larsen fra Regionshospitalet Horsens. Hun arbejder til daglig på medicinsk sengeafsnit 1 og passer både ”ordinære” og alvorligt syge covid-patienter, der ofte har brug for iltbehandling. 

”I går (4. januar, red.) havde jeg normal aftenvagt, dvs. jeg passede de almindelige patienter. Men det var kaotisk, og vi måtte have bagvagten på banen. Der blev ved med at komme covid-patienter ind, og der blev rykket rundt på dem i en uendelighed.”

I foråret blev enkelte sygeplejersker prikket til covid-beredskabet. Sidst i november trådte et nyt beredskab i kraft uden de store problemer.

”En del sygeplejersker valgte at fortsætte frivilligt, og langt de fleste har meldt sig frivilligt. Meldingerne fra tillidsrepræsentanterne før jul var, at det er da ikke, fordi de står og jubler med hænderne over hovedet. Men det har været ok.” 
Jeanet Sønderskov Larsen fastslår dog:

”Du skal ikke høre mig sige, det ikke er hårdt. Men det er et vilkår, vi står i, og du skal tænkte dig mere om, f.eks. i forhold til værnemidler - du skal have en springer ude på gangen, som kan finde ting til dig, så du ikke skal have værnemidler af og på hele tiden. Organisering af arbejdet er enormt essentielt, og en god kultur er altafgørende,” siger hun og tilføjer: 

”Vi er blevet meget bedre til at håndtere covid-patienterne siden foråret. Man lærer utroligt meget. De unge sygeplejersker føler sig meget stolte over at kunne varetage arbejdet med covid-patienter. I foråret frygtede nogle måske at skulle ind til covid-patienterne, sådan er det ikke nu.”