”Det er et mareridt”

Dansk sygeplejerske, som arbejder på et hospital i Los Angeles, fortæller i en chat om ekstremt hårde arbejdsvilkår.

 ”Lad mig starte med at sige, at jeg er klar til at sige op. Er bare så færdig med situationen herovre. Covid overalt,” skriver den danske sygeplejerske M. i en chat med Sygeplejersken 1. juledag.

Hun ønsker at være anonym, men redaktionen kender hendes identitet. M. arbejder på en skadestue på et offentligt hospital i Los Angeles County. Hun giver her indblik i sine kaotiske arbejdsforhold.

Ikke midler til at passe på patienterne

”Næsten hver dag ender vi med at have patienter liggende i over 24 timer på skadestuen, som alle er positive for covid. Vi har ganske enkelt ikke midler til effektivt at passe på disse patienter, og ikke værnemidler nok til hver medarbejder.”

Positiv test efter operation     

”Vi havde et skudoffer i dag, og efter at patienten var sendt til operationsstuen efter massive blodtransfusioner, hvor mange medarbejdere havde været involveret i hans behandling, så kom hans covid-test tilbage positiv. Det er et mareridt.”

Folk er brændt ud

”Vi har en N95 maske til rådighed pr. vagt. Vi har 12,5 timers vagter og arbejder normalt tre dage ugentligt. Men fordi vi er underbemandede, fordi folk er brændt ud og helt udmattede, så har vi ikke haft lov til at tage ferie de sidste to uger i december. Jeg har arbejdet i julen. Den 25. dec. er helligdag her og den 1. januar ligeså. Det er mine helligdage og eneste fridage.” 

Hospitaler fyldt til bristepunktet

”Vores hospital er belagt langt over kapaciteten, og vi har flere covid-patienter end ikke-covid. Vi har mange patienter, der burde ligge på intensivafsnit, men som ligger intuberet på skadestuen, fordi der ikke er plads på intensivafdelingen. Vi har ikke negative airflow i mere end to rum, så det gør det endnu farligere at tage sig af patienterne med covid. Det er forfærdeligt.”

”Skadestuen er et mareridt. Og uden for holder den der kæmpe ligvogn. Den er netop blevet skiftet ud med en større. Der står også telte udenfor, der er sat op til triagering. I går fløj en helikopter så lavt, at den væltede et af teltene og sygeplejerskerne blev fanget i teltdugen. Kaotisk.” 

 

Emneord: 
Arbejdsmiljø