Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sådan arbejder Kreds Nordjylland for din løn

Kreds Nordjylland sammen med tillids- og fællestillidsrepræsentanter dagligt i forhandlinger med arbejdsgiverne om din løn - der forhandles både individuelle aftaler, forhåndsaftaler for afdelinger og sygehuse samt overordnede aftaler for hele regionen eller en kommune.

Balloner til regionsråd 2021 (27).jpg

Foto:

CARSTEN LORENZEN VIDEO2WEB.DK

Som sygeplejerske er din løn fastsat efter den overenskomst, der er aftalt på dit område. Derudover bliver en del af din løn forhandlet lokalt på din arbejdsplads.

Det kan både din tillidsrepræsentant, din fællestillidsrepræsentant og Kreds Nordjyllands faglige konsulenter hjælpe dig med.

Din tillidsrepræsentant finder du ved at logge ind på "Min profil" på hjemmesiden. 

Du kan finde den faglige konsulent, der dækker netop din arbejdsplads, her.

Det er vigtigt at forhandle lønnen, inden du siger ja til jobbet. Og efterfølgende er det desværre også nødvendigt at tjekke sin lønseddel – flere end hver tredje sygeplejerske oplever fejl.

Nederst på siden finder du et link til Sundhedskartellets lønberegner, der kan give dig en indikation af, hvad din løn som minimum bør være. Men måske du har andre kompetencer, der kan bringe den højere op.

Sig først ja...

Når du søger nyt jo eller ny funktion er det vigtigt, at lønnen er på plads, inden du skriver under. Det er meget lettere at opnå et godt resultat, inden du har sagt ja. Arbejdsgiverne vil sikkert sige nej, men hold fast i dit eget værd og din erfaring. Hvis de virkelig gerne vil have dig ansat, bør det være muligt at finde ekstra penge.

OK24 logo SHK.png

Hvornår kommer pengene?

Det kan være svært at overskue, hvornår de mange forskellige beløb i de nye overenskomster kommer til udbetaling - derfor har vi lavet denne grafiske oversigt.

Løntjek Insta.png
Får du den korrekte løn?
Hver tredje oplever fejl i lønsedlerne, så det er en god idé at tjekke din lønseddel igennem hver måned. Det kan gøres med fem punkter.
Nordjysk lønstrategi
Kredsbestyrelsen i Nordjylland har vedtaget en strategi for, hvordan vi lokalt skal arbejde for bedre løn til sygeplejerskerne.
Find din faglige konsulent
Kontaktoplysninger og arbejdsområder for Kreds Nordjyllands faglige konsulenter.

Mere om løn

Lokale lønaftaler

Kreds Nordjylland har indgået en lang række aftaler med kommuner og Region Nordjylland, der fastsætter hvad du som minimum skal have af tillæg for forskellige job og funktioner.

Ligeløn drone

Lønberegner

Sundhedskartellet har lavet en lønberegner, hvor du kan få en indikation af, hvad du som minimum skal have i løn. Men husk, at det kun er en indikation - måske har du yderligere kompetencer og erfaring, der bør tages hensyn til.