Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Private overenskomster og aftaler

Find overenskomster og aftaler for det private, og få vejledning om løn og ansættelsesvilkår.

56531825

Find din overenskomst ud fra dit arbejdssted

Sygeplejersker ansat på det private arbejdsgiverområde er beskæftiget på mange forskellige områder, fx lægekonsultationer, vikarbureauer og privathospitaler m.fl.

Find din overenskomst og relevante oplysninger i brancheoversigten nedenfor, eller via søgefeltet ovenfor.

Hvis du ikke kan finde en overenskomst for arbejdsstedet, er det sandsynligvis fordi, Dansk Sygeplejeråd ikke har overenskomst med den pågældende arbejdsgiver. I de tilfælde anbefaler vi dig at kontakte os for rådgivning om løn og ansættelsesvilkår.

59403821

Foto:

Søren Svendsen

Individuel løn

På mange private arbejdspladser er lønniveauet fastlagt i en overenskomst. Du har dog også mulighed for at forhandle individuelle tillæg enten ved jobskifte eller som kvalifikations-/funktionstillæg.

Læs mere om mulighederne her.

59403811

Foto:

Søren Svendsen

Lønstatistik for privatansatte sygeplejersker

Hvad tjener privatansatte sygeplejersker? Se de aktuelle lønstatistikker for området i denne pdf og brug dem som udgangspunkt for din næste lønforhandling.

Løn ifølge overenskomsten – privatansatte
Sygeplejersker på det private arbejdsgiverområde er beskæftigede på mange forskellige områder. På denne side har vi samlet et overblik over sygeplejerskernes lønforløb i de fem største brancher på det private område.
40845560
Få hjælp
Som privatansat kan du være omfattet af en overenskomst eller ansat efter en individuel ansættelseskontrakt. Uanset om der er indgået overenskomst eller ej, kan du som medlem af Dansk Sygeplejeråd få råd og vejledning om din privatansættelse ved at kontakte Dansk Sygeplejeråd. Hvis der ikke er indgået overenskomst, skal DSR godkende kontrakten, jf. de kollegiale vedtægter.