Råd til en tur til Lalandia

Christina Møller Jensen fik 21.000 kr. tilbage fra Thisted Kommune, hvor hun ved en fejl var blevet indplaceret, som om hun var nyuddannet.

2016-12-loen3
Foto: Cathrine Ertmann
Da Christina Møller Jensen havde fået barn nummer to, fik hun lyst til at søge væk fra 12-timers vagterne i sygehusets skadestue og ud i primær sektor. Hun fik job i Thisted Kommunes nyoprettede akutteam.

”Men jeg har altid arbejdet i somatikken, og efter et halvt år i kommunen fik jeg lyst til at komme tilbage, da der blev et job i ambulatoriet,” fortæller Christina Møller Jensen.
Tilbage på Regionshospital Nordjylland i Thisted gjorde både fællestillidsrepræsentanten og tillidsrepræsentanten hende opmærksom på, at hun skulle huske at få overført sit halve års anciennitet fra kommunen til lønkontoret på sygehuset. 

”Jeg vidste godt, at jeg ville stige i løn efter 10 års anciennitet som sygeplejerske, og jeg manglede lige halvandet års anciennitet, så jeg var interesseret i at få det halve år overført. Men der gik kludder i sagen. Den HR-ansvarlige for afdelingen skrev til mig, at de ikke kunne bruge kommunens dokumentation, og det kunne kommunen ikke forstå. Der blev skrevet frem og tilbage,” fortæller Christina Møller Jensen, som var lige ved at opgive. 

”Men der ville jo gå et halvt år længere, før jeg ville få lønstigning, så jeg bad fællestillidsrepræsentanten om hjælp. Hun tjekkede mine gamle lønsedler fra kommunen, og så sagde hun: ”Jamen, søde skat, den sag ligger jo lige til højrebenet”.”

Fejlen var opstået, fordi Thisted Kommune havde givet Christina Møller Jensen løn, som om hun var nyuddannet. Og det var derfor, sygehusets lønkontor ikke kunne bruge dokumentationen for anciennitet.

”Jeg vidste ikke, at jeg fik en nyuddannets løn, for jeg var kun ansat på 28 timer, og jeg tænkte, at det nok var derfor, jeg fik så lidt i løn. Det var ikke noget, jeg spekulerede over.”
Da fejlen blev opdaget i sommer, fik Christina Møller Jensen 21.000 kr. i bruttoløn plus pension og feriepenge for tre feriedage.

En tur til Lalandia

”Det blev til 12.000 kr. udbetalt, som bare gik ind i regnskabet, men det betød da, at der var luft i budgettet til en tur til Lalandia for hele familien,” siger Christina Møller Jensen, som er mor til to børn på to og 10 år. 

Før i tiden skænkede hun ikke sin lønseddel mange tanker og havde nærmest blind tillid til lønkontoret. Men det har ændret sig:

”Du kan lige tro, jeg tjekker min lønseddel og kommer til undervisning i ”tjek din lønseddel”. Med faste dagvagter i ambulatoriet er der måske ikke så meget at være usikker på, men jeg tager også ekstra vagter i skadestuen, og her holder jeg øje med, om jeg får de rigtige procenter for ekstra vagter og lørdags- og søndagstillæg.”  

2016-12-loen1

Får du lønSEDDEL som fortjent?

Læs, hvad du selv kan gøre for at sikre dig, at din løn lander på det rigtige beløb.

Se også temasiden, hvor vi har samlet den vigtigste viden om løntjek på dsr.dk/løntjek

 

Emneord: 
Løn