Fredag den 24. april: "We did it" - følelsen, når patienterne bliver udskrevet

"Jeg har aldrig lært så meget så hurtigt, som jeg gør i øjeblikket,” siger Sofie Studsgaard Andersen fra Slagelse Sygehus.

”Jeg er nyuddannet fra januar, og for mig er det helt vildt lærerigt og fantastisk at arbejde på Covid-afsnittet. Jeg har aldrig lært så meget så hurtigt, som jeg gør i øjeblikket,” siger Sofie Studsgaard Andersen fra Slagelse Sygehus.

Hun er normalt ansat på mave-tarm medicinsk afdeling. Men i slutningen af marts rykkede hun til Covid-afsnittet.

”Jeg blev spurgt, om jeg ville rykke over, og det så jeg som en fantastisk mulighed for at lære.

Da jeg for tre måneder siden blev uddannet sygeplejerske, havde jeg aldrig troet, at jeg skulle stå i fronten i en epidemi,” fortæller Sofie Studsgaard Andersen, der er glad for den særlige holdånd:

”Vi byder alle sammen ind med det, vi er særligt gode til, og vi lærer af hinanden. Jeg er f.eks. god til Sundhedsplatformen, men der er rigtig mange ting omkring medicin, f.eks. inhalationsmedicin, som jeg ikke kender til.”

”Jeg har dog også oplevet, at en patient, som var meget syg i forvejen, døde. Sammen med den pårørende fik vi arrangeret den smukkeste afsked, og vi tog al den tid, der skulle til. Det blev en fin oplevelse.”

Og netop fraværet af pårørende stiller øgede krav til sygeplejen, forklarer Sofie Studsgaard Andersen:

”Det er en meget speciel tid. Fordi der ikke er nogen pårørende, spiller sygeplejersker en stor rolle i forhold til at give patienterne tryghed. Det giver en følelse af, at man virkelig kan gøre noget for patienterne. Og jeg nyder at være der for dem.”

”Når patienterne bliver udskrevet, er der sådan en ”We did it”-følelse over det.”