Torsdag den 23. april: Passer på hinanden i en svær tid

"Os, der arbejder, får stillet vores sociale behov på en anden måde end de, der går derhjemme helt alene. På den måde er det faktisk en befrielse at få lov at arbejde,” reflekterer Anders Grönholm Petri. "

”Der er en følelse af, at vi i personalegruppen er sammen om det her, og alle er enige om, at det først og fremmest handler om at være gode til at hjælpe og passe på hinanden i en tid, der er lidt svær,” siger Anders Grönholm Petri, afdelingssygeplejerske på Akutklinikken, Amager Hospital

”Vi modtager ikke selv Covid-patienter, men vores afdeling har udlånt en del personale til Hvidovre Hospital, så på den måde er vi berørt af situationen. Der har været mange arbejdstimer, men jeg skal være ærlig og sige, at det er en spændende tid. Man vil gerne have været med til det her.

Det er bestemt ikke sjovt at aflyse sit personales ferie, det finder jeg ingen glæde i – men jeg forstår godt, det er nødvendigt.”

”Vi har rigtig meget at se til, men vi kender alle sammen nogen, der har mistet deres arbejde eller er sendt hjem uden løn. Vi kan i det mindste prise os lykkelige for, at vi trods alt stadigvæk har et arbejde.

Os, der arbejder, får stillet vores sociale behov på en anden måde end de, der går derhjemme helt alene. På den måde er det faktisk en befrielse at få lov at arbejde,” reflekterer Anders Grönholm Petri. Men han undrer sig også:

”For tiden kører vi med dobbelt lægevagtsspor her på Amager Hospital, fordi vi også tager imod patienter fra Hvidovre. Derfor havde vi forventet en hel masse henvendelser, men der kom ikke en brøkdel af de patienter, der plejer. Har de henvendt sig et andet sted, eller er det, de fejlede, i virkeligheden bare gået over? Gad vide, om det måske alligevel ikke er så slemt at visitere en lille smule mere aggressivt?”