Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Dansk Sygeplejeråd: Lyt til sygeplejerskerne NU

"Det er ikke fair over for patienterne, at deres skæbne afgøres af den enkelte sygeplejerskes velvilje til at gøre noget ekstra,” siger Dorthe Boe Danbjørg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Sygeplejersken 2021 nr. 3, s. 33

Dorthe Boe Danbjørg
Dorthe Boe Danbjørg
Det er ikke i orden, at medarbejderne stilles i en situation, hvor de bliver nødt til at arbejde i fritiden for at udføre deres arbejde ordentligt.

Og det er ikke fair over for patienterne, at deres skæbne afgøres af den enkelte sygeplejerskes velvilje til at gøre noget ekstra,” siger Dorthe Boe Danbjørg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, og understreger: 

”Derfor er det altafgørende, at politikerne lytter til sygeplejerskerne nu og tager den nye viden om skyggearbejde med sig i det videre arbejde med den nye psykiatriplan. Og så skal der følge en solid økonomisk indsprøjtning med, der også dækker det ekstraarbejde, sygeplejerskerne laver i deres fritid.” 

Hver tredje udskrevet for tidligt

I Dansk Sygeplejeråds Psykiatriundersøgelse 2018 blev sygeplejersker ansat i psykiatrien spurgt til deres oplevelser inden for den seneste måned. Her fremgår det: 

  • 39 pct. har oplevet, at patienter er blevet udskrevet, før det efter deres vurdering var fagligt forsvarligt.

Af dem svarer:

  • 29 pct. at de har oplevet, at en patient er blevet udskrevet på trods af, at vedkommende stadig havde behov for indlæggelse med behandling og pleje af specialuddannede sundhedsprofessionelle.
  • 15 pct. at de har oplevet, at en patient er blevet udskrevet på trods af, at opfølgning ikke var koordineret. 
  • 19 pct. at de har oplevet, at en patient er blevet udskrevet på trods af, at effekten af medicin ikke var vurderet tilstrækkeligt. 
  • 19 pct. at de har oplevet, at en patient er blevet udskrevet på trods af, at patientens hjemmesituation var uafklaret.