Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

"Der var ikke tid til introduktion"

Et konstant højt arbejdspres på en underbemandet afdeling, resulterede i en sygemelding for Louise, som i dag sørger for at prioritere sig selv.

Sygeplejersken 2018 nr. 3, s. 26-27

Af:

Anne Witthøfft, journalist

spl3-2018_tema_3

"Jeg vågnede en morgen, hvor jeg havde overnattet på hospitalet efter en sen aftenvagt med et tårnhøjt blodtryk, hævet ansigt og en hovedpine, der først fortog sig efter halvanden uge." Det fortæller Louise, der blev uddannet i sommeren 2017.

Så i stedet for at møde ind i den planlagte dagvagt, blev det til en sygemelding. Fire dage efter var hun tilbage på job. Men en alvorlig erfaring rigere.

Alt virkede ellers så lovende, da hun sidste sommer blev færdig med studiet og fik et job på geriatrisk medicinsk sengeafdeling.

"Jeg blev lovet en masse ting, bl.a. at jeg kun skulle arbejde hver tredje weekend. Og så selvfølgelig at man fik en mentor. Der var også en skriftlig plan for nyansatte, hvor der stod, at jeg ville få et introduktionsprogram med forskellige moduler. Jeg fik også at vide, at man ikke skulle have natte- og aftenvagter alene, inden man følte sig sikker."

Brudte løfter

Men løfterne var ikke i nærheden af, hvad der blev realiteterne.

"Min mentor stoppede efter halvanden måned, og Sundhedsplatformen har gjort, at kurser er blevet sparet væk, ligesom der ikke har været overskud til en ordentlig introduktion."

Og otte opsigelser på afdelingen gjorde, at løftet om, at Louise kun skulle arbejde hver tredje weekend, også røg.

I dag passer Louise bedre på sig selv.

"Vi har enormt travlt, men jeg er bare nødt til at lytte til mig selv og sætte mig selv i første række. Hvis jeg ved, at noget kan vente i en halv time, så prioriterer jeg at spise og drikke, for hvis jeg ikke gør det, så kan jeg ikke hjælpe andre," siger hun og understreger, at selv om forløbet har været det hårdeste, hun nogensinde har oplevet, er jobbet som sygeplejerske 100 pct. værd at kæmpe for.