Synspunkt: Dansk Sygeplejeråd løber fra sit ansvar
Forskelsbehandling. DSR har et ansvar for at sikre de nødvendige holdningsændringer på arbejdsmarkedet og forebygge og bekæmpe diskrimination.
Forskelsbehandling. DSR har et ansvar for at sikre de nødvendige holdningsændringer på arbejdsmarkedet og forebygge og bekæmpe diskrimination.
Læs anmeldelserne i dette nummer af Sygeplejersken
Han ser de sene nyheder på en tosengsstue og gennemgår de sædvanlige rutiner. "Alkohol?" spørger den kvindelige læge, som optager journal. "Ved festlige lejligheder," svarer han trænet.
Etnisk. Sygeplejersker bliver nødt til at forholde sig til den etniske mangfoldighed, siger to sygeplejersker, som fortæller, hvordan de har følt sig diskrimineret på deres arbejdsplads.
Overraskede. Beskyldningerne om diskrimination fra Peruth Pedersen og Nancy Sørensen er kommet som en stor overraskelse for de tidligere kolleger. Begge arbejdspladser lægger stor vægt på at have ansatte med anden etnisk baggrund end dansk.
Ansvar. Der må være noget galt, hvis medlemmer af en fagforening henvender sig et andet sted end dér, hvor de naturligt burde, siger lederen af Dokumentations- og Rådgivningscentret for Racediskrimination.
Høj puls. Amterne kan ikke holde deres budgetter i år. Der har været så stort pres på sygehusene i første halvdel af året, at regeringen vil acceptere et samlet overforbrug på 400 mio. kr.
Personaleprotest. Nye behandlinger, kortere ventetider. Det koster, og nu må personalet på sygehusene i Ringkjøbing Amt betale prisen for overforbruget: tvungen afspadsering og færre på arbejde.
Medicinsk stress. Hver dag går sygeplejersker hjem med dårlig samvittighed fra medicinske sengeafdelinger på Aalborg Sygehus. De har svært ved at forstå, hvorfor der nu skal spares i hverdagen, og normeringen i sengeafsnittene sættes ned.
Emla-creme skal påføres huden 120 minutter før injektion og sidde 90 minutter efterfulgt af 30 minutter uden cremen for at have bedst mulig effekt.
Legende lærdom. Sygeplejersker leger og spiller sig til mere viden. Kvalitetsudvikling og akkreditering er ikke længere kedeligt og tungt arbejde på Dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital.
Dyspnø er et hyppigt symptom, især blandt patienter med fremskreden kræft, og det er almindeligt, at de ikke får den optimale behandling. Artiklen beskriver, hvordan man med evidensbaserede metoder kan lindre dyspnøen, uanset om det er den milde eller den ekstremt svære med lufthunger, angst og konfusion.
https://dsr.dk/fag-og-udvikling/sygeplejersken/fagbladet-sygeplejersken/sygeplejersken-2005-16/