Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Privathospitalernes overenskomster

Sygeplejersker ansat på privathospital, der har overenskomst med DSR, er dækket af Landsoverenskomsten mellem Dansk Sygeplejeråd og Dansk Erhverv. Der kan herudover være indgået supplerende overenskomster med de pågældende privathospitaler. Se hvilke i listen på denne side.

Hvilke aftaler gælder på området?

De fleste privathospitaler, som har fastansatte sygeplejersker, er medlemmer af Dansk Erhverv. Derigennem har de tiltrådt Landsoverenskomsten for privathospitaler og klinikker, som er indgået med Dansk Sygeplejeråd.

Dansk Sygeplejeråd har desuden indgået virksomhedsspecifikke aftaler med en del af privathospitalerne. De virksomhedsspecifikke aftaler supplerer Landsoverenskomsten. For overskuelighedens skyld, har Dansk Sygeplejeråd sammenskrevet de to aftaler for hvert privathospital.

Der er desuden indgået særskilte overenskomster mellem Dansk Sygeplejeråd og privathospitaler, der ikke er medlemmer af Dansk Erhverv.

Landsoverenskomsten

Du kan se Landsoverenskomsten med Dansk Erhverv Arbejdsgiver (DEA) inkl. bilag og vejledning her:

Landsoverenskomsten DEA 2023-2025

Landsoverenskomsten DEA 2023-2025 kommenteret

Landsoverenskomsten DEA 2023 bilag 1 - kommenteret arbejdstidsaftale

Landsoverenskomsten DEA bilag 2-7 og protokollat 1-3

Vejledning om feriefridage

 

Bemærk, at Landsoverenskomsten kan være suppleret af en virksomhedsspecifik overenskomst. Se, hvad der er aftalt for de enkelte privathospitaler i listen nedenfor på siden. 

Særlig opsparing

Overenskomsterne på de fleste privathospitaler indeholder en bestemmelse om en særlig opsparing. Opsparing trækkes ikke af den aftalte løn, men betales af arbejdsgiveren på samme måde som feriegodtgørelsen. Den særlige opsparing bliver udbetalt i juni og december.

Se vejledningen om særlig opsparing

Privathospitaler med DSR-overenskomst

Disse privathospitaler har indgået overenskomst med Dansk Sygeplejeråd.

Særligt for kosmetiske sygeplejersker

Kosmetisk behandling er behandling, hvor hovedformålet er at forandre eller forbedre personers udseende. Private behandlingssteder må kun udføre kosmetisk behandling, hvis behandlerne er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ønsker du som autoriseret sygeplejerske at udføre kosmetisk behandling, skal du derfor registreres som medhjælp til en læge hos Styrelsen for Patientsikkerhed. For at blive det, skal du opfylde visse krav og kvalifikationer. Disse krav bliver vurderet af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn med de registrerede behandlere, deres eventuelle medhjælp og deres kosmetiske behandlingssteder.

Hvis du søger job hos et kosmetisk behandlingssted, der ikke har overenskomst med Dansk Sygeplejeråd, bør du sende din kontrakt eller uddannelsesaftale til gennemsyn hos os, så vi kan rådgive dig.

Vi fraråder, at du

  • indgår uddannelsesaftaler, hvor du går ned i løn som modydelse for, at virksomheden betaler din uddannelse
  • forpligter dig til at arbejde i virksomheden i en periode efter endt uddannelse
  • indgår andre aftaler, hvor du kommer til at stå i gæld til din arbejdsgiver


Du bør kontakte Dansk Sygeplejeråd for rådgivning, hvis du bliver tilbudt den slags aftaler.

Hvis du har spørgsmål til kosmetisk behandling og reglerne bag, anbefaler vi, at du kontakter Styrelsen for Patientsikkerhed.