Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Sygeplejersker demonstrerer for ligeløn

Kamptaler, demonstrationer og kage til regionspolitikerne. Lige fra første strejkedag har rødklædte sygeplejersker været på gader og pladser landet over for at markere deres utilfredshed med både løn og lønefterslæb.

Sygeplejersken 2021 nr. 8, s. 34-35

190621_DSR+Kreds1_217708

Demonstration i Odense

Kamptale i Odense

Lørdag den 19. juni holdt John Christiansen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, kamptale for de sygeplejersker, der var mødt op i Odense centrum for at vise deres utilfredshed med lønnen.
Foto Camilla Rosager Weber

 

 

Demo i Aalborg

Dyt båt opbakning

På Toldbod Plads i Aalborg stod rødklædte sygeplejersker i vejsiden og høstede opbakning i form af dyt og tilråb fra de forbipasserende biler. Og lidt derfra på Gammeltorv strålede kampgejsten og humøret om kap med solen hos de 200 sygeplejersker, der var mødt op – alle i anledning af første strejkedag den 19. juni.
Foto Christina Windau Hay Lund

 

 

Demo i Viborg

Demo i gågader

”Jeg bliver helt rørt og får gåsehud på armene.” Sådan lød det fra en af de mange sygeplejersker, der lørdag den 19. juni markerede første strejkedag ved at demonstrere i gågaderne i Holstebro, Viborg og Aarhus. Alle steder blev de mødt af klapsalver og massiv opbakning fra borgerne som her i Viborg.
Foto Tabita Nymand Pedersen

 

 

Demo Vejle

85 pct. kage

”Vi er mere værd”, stod der med hvid glasur på den kage, som 150 sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark overrakte til regionsrådspolitikerne forud for regionsrådsmødet i Vejle den 21. juni. Politikerne måtte dog undvære 15 pct. af kagen som symbol på sygeplejerskernes lønefterslæb. Der var god stemning og mange smil, men budskabet var ikke til at tage fejl af: Sygeplejersker skal have en højere løn.
Foto Maria Mølgaard Berg

 

På hjemmesiden dsr.dk/events kan du se, hvad der er af arrangementer i de forskellige kredse i forbindelse med strejken.