Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Anmeldelser

Her anmeldes følgende bøger: "At studere sygepleje" og "Brug din superhjerne"

Sygeplejersken 2022 nr. 9, s. 17

Af:

Maj Siercke, ph.d., fagredaktør, Sygeplejersken og Fag&Forskning

Få hjælp til eksamensangst og opnå mental robusthed

at-studere-sygepleje

Eva Hoffmann, Kitt Vestergaard (red.)
At studere sygepleje – find vej gennem sygeplejerske­uddannelsen
3. udgave, med tilhørende Podcast: Eksamensangst (gratis).
Gads Forlag 2022, 196 sider, 249,95 kr. 

I den nye udgave af bogen 'At studere sygepleje' får du en indføring i, hvad det vil sige at studere til sygeplejerske - med et godt og samlet overblik over uddannelsens tilrettelæggelse. Bogen anviser metoder til læring både i teori og i praksis og med plads til at skrive egne noter. 

Der er hjælp til, hvordan mundtlige og skriftlige eksamener kan gribes an, og områder som eksamensangst og mental robusthed er i fokus. Bogen suppleres med en podcast om eksamensangst med konkrete øvelser, råd og tips til at tackle og overkomme eksamensangst:
www.gad.dk > Podcast: Eksamensangst

Podcasten, som varer i 30 minutter, er delt op i tre dele. Første del omhandler ens tanker, og hvordan man kan arbejde med at udvikle et realistisk og positivt mindset op til eksamen.

Anden del handler om øvelser, som understøtter og forbereder dig mentalt på eksamen. Øvelserne kan anvendes, hvis nervøsiteten overmander dig og løber løbsk både inden og under eksamen.

Podcastens tredje del har fokus på praktiske råd og gode tips op til eksamen. Hvis man derudover har brug for hjælp, anbefales det at henvende sig til studievejleder eller studentervejlederen på dit studiested, eller at søge på studenterrådgivningens hjemmeside, hvor du kan downloade Booklets med gode råd til studielivet: Eksamen, Gruppearbejde, Bekymringens kunst, Lær at mestre din arbejdsproces.

Studenterrådgivningen tilbyder en gratis selvhjælpsapp, der hedder 'Eksamenshjælp'. Den er udviklet til dig, der er nervøs før eksamen, eller til dig der f.eks. har svært ved at strukturere din tid op til eksamen eller har svært ved at falde til ro om natten.

Læs studenterrådgivningens råd om eksamensangst her

 

Organiser din studietid

brug-din-superhjerne

Olav Schewe, Barbara Oakley. På dansk ved Lotte Reinecker og Peter Stray Jørgensen
Brug din superhjerne 
Teknikker til at huske, studere og lære (endnu) bedre

Samfundslitteratur 2021
182 sider – 199,95 kr. 

Bruger du meget tid på at studere, uden at du opnår de resultater, du ønsker? Udsætter du igen og igen dine opgaver og deadlines? Har du problemer med koncentration og svært ved at huske det, du har læst?

Så er der hjælp at hente i bogen ’Brug din superhjerne’, som er baseret på forskning inden for hjernefysiologi. Bogen er fuld af praktiske og konkrete handlingsanvisende råd. Det hele handler om organisering af studietid, planlægning, fritid, søvn, mobiltelefon, motion og kost opsummeret i en tjekliste med 10 punkter til, hvordan man kan lære hurtigere og bedre. Bogen er velegnet til alle, som skal lære systematisk og faktapræget, f.eks. om sundhed, og er velegnet til brug ved opgaver, til eksamen eller på arbejde. Det er slut med overspringshandlinger, sidsteøjeblikseksamenslæsning, studiestress og eksamensangst.