Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Sygeplejersken

Sociale arrangementer giver et pusterum fra studiet

Cecilie Løt og Mette Marx Christensen har fået et tiltrængt pusterum ved at deltage i arrangementer, som ikke nødvendigvis har noget med studiet at gøre. Som f.eks. fredagsbar, julefrokost og medlemskab af Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS).

Sygeplejersken 2022 nr. 9, s. 4-5

Af:

Diana Mammen, Journalist

sls_aalborg_0

På Campus Selma Lagerløfs Vej er der tradition for både idrætsdage, juleafslutninger og intro- og dimissionsfester. Så på Professionshøjskolen UCN i Aalborg er der rig mulighed for at lave noget, der ikke har med skolebøger og fagtermer at gøre. Det benytter de studerende Cecilie Løt og Mette Marx Christensen sig flittigt af. De er nemlig enige i, at det at læse til sygeplejerske handler om meget mere end kun at deltage i undervisningen.

”Jeg synes, det er vigtigt at lave noget socialt sammen med sine medstuderende, da det giver et pusterum fra studiet, hvor man er sammen med sine studievenner på en anden måde,” siger Mette Marx Christensen.

Hun pointerer også, at det i starten af studietiden kan være en god idé at prioritere at drikke en øl i fredagsbaren eller opsøge andre sociale sammenhænge, man kunne se sig selv indgå i.

”Særligt når man er ny studerende. Det kan også være, man er tilflytter. Så skal man i gang med at danne nye venskaber, og jeg oplevede selv, da jeg flyttede fra Thisted til Aalborg, at det var nemmere at samle sig som nye studievenner omkring et arrangement,” siger Mette Marx Christensen.

Medlem af SLS

Sygeplejestuderendes Landssammen­slutning er en organisation, der arbejder for at sikre, forbedre og udvikle uddannelsen til sygeplejerske. Man kan vælge at være medlem af SLS eller aktivt medlem af sin lokale SLS-bestyrelse. Sidstnævnte mulighed er dér, hvor du er en del af fællesskabet internt i afdelingen, og hvor du også selv kan være med til at planlægge arrangementer.

Som udgangspunkt vil SLS komme rundt på de fleste uddannelser ved studiestart og præsentere sig selv. Ønsker man at blive aktiv eller blot medlem, er dette en god anledning.

Er meget socialt anlagt

At deltage i arrangementer, der ikke har med skolen at gøre, gør, at Cecilie Løt kan komme gennem studiet.

”Jeg er en meget social person, så netop sociale arrangementer er vigtige, for ellers tror jeg, at man kan risikere at køre død i studiet,” fortæller hun.

Som 3. semesterstuderende har Cecilie Løt studeret en stor del af tiden hjemme på grund af corona. Derfor har hun ikke været til alverdens sociale arrangementer.

”Men jeg har deltaget i et om kødædende bakterier sammen med en studieveninde. Det var en fed oplevelse. Også som studerende at lave noget andet sammen end skole,” 
siger hun om arrangementet, der blev afholdt af SLS.

Sammen i SLS

Foruden at være medlem af festudvalget, er Cecilie Løt også aktiv i SLS Aalborg. 

”Jeg startede studiet ud online, så jeg tænkte, at det kunne være en god mulighed for at få nogle flere bekendtskaber udover dem fra klassen,” siger den studerende, som blev aktivt medlem af SLS i marts 2021, da hun gik på 1. semester.

Også Mette Marx Christensen har været medlem af SLS fra starten - og aktiv siden sit 2. semester.

”SLS har givet mig så meget socialt. Til hvert møde holder vi aftensmadspause, hvor vi snakker om løst og fast. Udover de arrangementer vi planlægger og afholder for alle studerende, så laver vi også ting bare for os såsom julebanko, teambuilding, tager på kursus og meget andet,” siger Mette Marx Christensen om de sociale goder der er ved at være medlem af SLS. 

Alle kan være med

Både Mette Marx Christensen og Cecilie Løt mener, at et aktivt SLS-medlemskab giver god mening. Socialt såvel som fagligt. 

I lokalbestyrelsen i Aalborg er næsten alle semestre repræsenteret, så det betyder, at man kan få råd om både kommende eksaminer, praktikker og fag, man skal have gennem uddannelsen.

”Derudover har det givet mig en stor faglig bevidsthed i forhold til hele sygeplejefaget, at jeg har talt med andre studerende. Eksempelvis om hvor forskelligt vi uddannes alt efter praktiksteder. Det er noget, jeg vil bruge til at finde tryghed i, at jeg ikke skal kunne det hele, nu når jeg snart er færdig,” siger Mette Marx Christensen, som går på sit syvende og sidste semester.

Hun understreger, at SLS er for alle. Ofte er det tid og overskud, der måske er grund til, man ikke melder sig ind. Men alle er studerende, så i SLS Aalborg har man forståelse for, at man i perioder kan være mere eller mindre aktiv. Det vigtigste er at være med!