Fællestillidsrepræsentant i Kreds Nordjylland
På denne side finder du oplysninger og links, der skal hjælpe dig i arbejdet som fællestillidsrepræsentant (FTR).
Foto:
CARSTEN LORENZEN VIDEO2WEB.DK
Kære FTR
Som FTR har du en nøglefunktion både i TR-kollegiet, i samarbejdet kredsen og med ledelsen på din arbejdsplads. Som kreds ser vi det som vores fornemmeste opgave at understøtte dig, så du får de bedste forudsætninger for at varetage dit hverv.
Sparring og supervision
Du kan som FTR have brug for sparring eller supervision i forhold til konkrete problemstillinger eller i sager på arbejdspladsen. Du kan henvende dig til den faglige konsulent i kredsen, som varetager dit område:
Find de faglige konsulenter her.
Har du behov for politisk sparring, kan du også kontakte den politiske ledelse i Kreds Nordjylland direkte her.
Kredsen holder hvert år en række FTR-møder, hvor du får mulighed for at sparre med andre FTR’er i kredsen og den politiske ledelse. Du vil også her have mulighed for at drøfte aktuelle, politiske problemstillinger med den politiske ledelse. På møderne vil der også være fokus på de politiske og faglige emner, der er relevante for dig som FTR.
Møder for tillidsvalgte
Møder for TR
Kreds Nordjylland holder områdemøder for tillidsrepræsentanterne i kommuner og region omkring fire gange om året.
Møder for FTR
Fællestillidsrepræsentanterne for henholdsvis de nordjyske kommuner og de regionale arbejdspladser mødes omkring otte gange om året.
Møder for AMiR
De nordjyske arbejdsmiljørepræsentanter samles tre gange årligt - for det meste i det såkaldte trio-samarbejde mellem arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentant og leder.
FTR-kompasset
På den centrale del af DSR.DK har vi samlet alle relevante regler og vejledninger for fællestillidsrepræsentanter.
FTR-kompassetDu repræsenterer DSR på din arbejdsplads. Det er vigtigt, at dine medlemmer oplever, at du som FTR er nem at komme i kontakt med, når de har spørgsmål eller problemstillinger, som du skal være med til at løse. Få ideer til hvordan du kan skabe relationer, være åben og inviterende til dialog.
Synlighed på arbejdspladsenSom ny FTR eller som FTR-suppleant i DSR har du sikkert mange spørgsmål til din nye rolle og ståsted i DSR. Her får du hjælp til at komme godt i gang.
Ny TR eller TR-suppleantDen nordjyske TR-håndbog
Nyttige links for de nordjyske tillidsvalgte. Tjek også TR-kompasset for hele DSR.
Landsdækkende
Her finder du meget mere om sygeplejerskers løn, link til overenskomster, lønberegner, barselsregler og meget andet.
Løn og arbejdsvilkårAlle nordjyske strategier
Se oversigt over alle strategier for Kreds Nordjylland
Indsatser og strategier Kreds NordjyllandKontakt
Kredskontoret finder du her: Sofiendalsvej 3, 9200 Aalborg SV Tlf: 4695 4850 Mail: nordjylland@dsr.dk Klik på linket for de aktuelle åbningstider.
Kreds NordjyllandHvornår kommer pengene?
Det kan være svært at overskue, hvornår de mange forskellige beløb i de nye overenskomster kommer til udbetaling - derfor har vi lavet denne grafiske oversigt.
Plakater og skabeloner
Et brev, du kan give nye kolleger eller medlemmer, så de ved, hvem deres tillidsrepræsentant er, og hvordan de kommer i kontakt med dig.
Et brev, du kan give nye sygeplejestuderende på arbejdspladsen, så de ved, hvem deres tillidsrepræsentant er, og hvordan de kommer i kontakt med dig.
Her finder du en skabelon, så du let kan lave et nyhedsbrev til dine kolleger.
Her finder du en skabelon til at hænge på opslagstavlen, så dine medlemmer altid let kan komme i kontakt med dig.
Plakater til at hænge op, så dine kolleger ved, hvornår der er medlemsarrangementer i Kreds Nordjylland.
Løn og arbejdsvilkår
Her finder du meget mere om sygeplejerskers løn, arbejdsvilkår, links til overenskomster, barselsregler og meget andet.
Løn og arbejdsvilkårPrøv Sundhedskartellets lønberegner, der kan give en god indikation på, hvad en sygeplejerske skal have i løn ved fx jobskifte.
LønberegnerGode pjecer om faglighed og arbejdspres
Hvor gå grænsen for, hvornår det er fagligt uforsvarligt7 Og i hvilke situationer risikerer patienterne at blive udsat for unødvendige belastninger og fare?
Faglig forsvarlighedAfdækning af sammenhænge mellem faglig forsvarlighed og arbejdsmiljøet - en spørgeguide til brug for FTR, TR og AMiR.
Faglig forsvarlighed - en spørgeguideOplever du og dine kollegaer et stort arbejdspres7 Så har vi udarbejdet et redskab til dig som er tillidsvalgt i DSR. Du kan bruge redskabet til at forberede en dialog om arbejdspresset med din leder, i personalegruppen eller på MED.
Sæt arbejdspres på dagsordenen