Spring menu over
Dansk Sygeplejeråd logo

Magasinet DSR Nord Digital

Her samler vi noget af det bedste - artikler, nyheder, videoer mv - som Kreds Nordjylland producerer.

Strejke Aalborg Byråd 23.8.2021 (9).jpg

Foto:

CARSTEN LORENZEN VIDEO2WEB.DK

Kreds Nordjylland i dialog med landspolitikere

Socialdemokratiet

Det nordjyske folketingsmedlem Simon Kollerup var til møde med Team Humlebakken i Aalborg Kommune for at høre mere om erfaringerne med at arbejde i faste teams samme dag, som Regeringen offentliggjorde sit udspil til en reform af ældreområdet.

Faste teams kræver kompetenceudvikling
Moderaterne

Formand Lars Løkke Rasmussen og sundhedsordfører Monica Rubin rejser rundt i landet for at diskutere sundhedsvæsenet og samle input til den fremtidige struktur. Til mødet i Aalborg var kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund inviteret med i et panel

Moderaterne sundhedsmøde
Enhedslisten

Efter de massive besparelser på de nordjyske sygehuse spurgte Enhedslisten, om de måtte kigge forbi. Politisk ordfører Pelle Dragsted og den nordjysk valgte sundhedsordfører Runa Friis Hansen ville gerne tale med en gruppe tillidsrepræsentanter for at blive klædt på til det samråd med Sundhedsminister Sophie Løhde, partiet havde indkaldt til.

Sundhedsminister i samråd om nordjysk spareplan
Temadag Ruth Østergaard

Foto:

Carsten Lorenzen

Vi kan ikke fixe alting

Man skal ikke reparere noget, der ikke er i stykker – og reaktioner er sunde. Det er ok at græde. For mennesker har mere brug for relationer end løsninger. Tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard delte gavmildt ud af sin livserfaring, da der var temadag om at møde det kriseramte menneske på kredskontoret.

Christian Worch

Foto:

Carsten Lorenzen

- Jeg blev kastet under bussen

Christian Worch følte, at ledelsen på Akutmodtagelsen i Aalborg udpegede ham som syndebuk for de problemer med dokumentationen i forhold til drugging af unge kvinder, en TV2 dokumentar afslørede. Nu er han pure frikendt af Styrelsen for Patientsikkerhed. For Dansk Sygeplejeråd har sagen været ekstra vigtig, fordi enkeltpersoner ikke skal have skylden for generelle problemer på arbejdspladsen.

Giv mig en grund.png

Giv os en grund til at blive

Nordjyske sygeplejersker i både region og kommuner henvendte sig direkte til sundhedsminister Sophie Løhde med deres utilfredshed med regeringens akutpakke.

Det hele begyndte med et læserbrev og en video fra anæstesisygeplejerske Karina Krogh, der nåede ud til imponerende 297.000 på Facebook.

Spareplan Regionsrådsmøde 27. marts 2023 (14).jpg

Foto:

Carsten Lorenzen

Spareplan vedtaget trods protester

På trods af advarsler om risiko for patientsikkerheden, flere patienter på gangene, problemer med at overholde de kliniske retningslinjer og fjernelse af ikke bare senge i akutafdelingerne, men også personale vedtog det nordjyske Regionsråd 27. marts 2023 en spareplan til 250 millioner kroner.

Se video herunder.

Cykeluheld - Karina Lyckegaard (1).jpg

Foto:

CARSTEN LORENZEN

Det føles som at have fodlænke på.

Karina Lyckegaard er en helt særlig form for hjemmesygeplejerske – hun er nemlig blevet en sygeplejerske, der er tvunget til at være hjemme på sofaen i op til ti måneder efter et cykeluheld på arbejde.

Lotte Andersen (5).jpg
Vender sygehuset ryggen uden sikkerhedsnet
Lotte Andersen er bare en af usædvanligt mange nordjyske sygeplejersker, der de seneste uger har sagt op uden at have et andet arbejde.
SLS Praktikpris 6Ø Aalborg 20.01 (10).jpg
Stor glæde over praktikpris
Både overraskelsen og glæden var stor, da Neurologisk Apopleksiafsnittet 6Ø på Aalborg Universitetshospital Syd modtog de sygeplejestuderendes praktikpris.
Mary Andersen
Mary løb ikke af pladsen
Egentlig ville hun have været maler, men ved sit 70-års jubilæum fortryder Mary Andersen fra Vorupør ikke et sekund, at hun i stedet blev sygeplejerske. Én gang sygeplejerske – altid sygeplejerske, som Mary Andersen sagde, da kredsforkvinden var forbi med blomster, chokolade og kransekage.

Mød kollegerne i Kreds Nordjylland

Brug dit faglige fællesskab

Fagforening handler også om fællesskab - og i Kreds Nordjylland har du rig mulighed for at møde nuværende og tidligere kolleger eller studiekammerater.

Arrangementer
Babyer, bleer, barnevogne og brunch

Kredskontoret lægger et par gange om året lokaler til barselscafé, hvor nuværende og vordende mødre kan kombinere nogle hyggelige timer med et oplæg om førstehjælp og sikkerhed for de mindste.

Mere om barselscaféen
Over 200 til Sofie Bio

To gange om året arrangerer Kreds Nordjylland film og diskussion i både Aalborg, Thisted og Vendsyssel.

Læs om Sofie Bio
Fejring af jubilæum

Hvert år inviterer Kreds Nordjylland til fest for at fejre 40, 50, 60 og 70 år som sygeplejerske.

Samvær, snak, skål og smørrebrød
Magasinet DSR Nord - arkiv
Det trykte magasin DSR Nord udkom til og med 2022. Du kan finde de sidste syv årgange på denne arkivside. Vi producerer stadig jævnligt længere artikler og andet materiale - en del af det samler vi på siden DSR Nord Digital.