Arbejdsmiljø
En god arbejdsplads og et godt arbejdsliv forudsætter et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
Et godt arbejdsmiljø
Et godt arbejdsmiljø er sikkert og sundt for dig og dine kolleger - det har også betydning for borgere og patienter. For et godt arbejdsmiljø betyder, at du har tid til at arbejde fagligt forsvarligt. Her finder du inspiration til at løse udfordringer i arbejdet.
Få råd om psykiske arbejdsmiljøproblemer
Det psykiske arbejdsmiljø har stor betydning for, hvordan du trives i dit job. Der er hjælp at hente, hvis du oplever et problem. Læs mere her.
Få råd om fysiske arbejdsmiljøproblemer
Læs om de problemer med det fysiske arbejdsmiljø, du kan komme ud for som sygeplejerske og se, hvordan du kan få hjælp.
Få hjælp hos AMiR, TR eller din leder
Oplever du et problem, kan du gå til din leder eller til arbejdspladsens arbejdsmiljørepræsentant, AMiR, som du er med til at vælge sammen med dine kolleger.
Det er ikke altid en sygeplejerske, der er AMiR. Det kan være en kollega fra en anden faggruppe, men din AMiR repræsenterer alle faggrupper på arbejdspladsen.
Du kan også gå til din tillidsrepræsentant, TR, som også arbejder for at sikre dine rettigheder. TR og AMiR taler løbende sammen og samarbejder med ledelsen om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
Foto:
Søren Svendsen
Arbejdsmiljørepræsentant, AMiR
Interesserer du dig for det psykiske- og fysiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Så kan rollen som arbejdsmiljørepræsentant, AMiR, være noget for dig. Læs mere om rollen her.
Arbejdspladsvurdering, APV
Alle arbejdspladser skal udarbejde APV for både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, og APV´en skal revideres mindst hvert tredje år.
ArbejdspladsvurdringHer kan du læse, hvordan reglerne er om fysisk arbejdspladsvurdring, APV, på Arbejdstilsynets hjemmeside.
Arbejdstilsynets APV-værktøjHer kan du læse, hvordan en arbejdspladsvurdering af det psykiske arbejdsmiljø foregår hos Arbedsmiljøweb.
Det psykiske arbejdsmiljøFoto:
Søren Svendsen
Værnemidler
Her kan du læse om retningslinjer for værnemidler og finde information om arbejdsgivers ansvar for sikkerheden på arbejdet. Du kan også læse om, hvordan du kan få hjælp.
Foto:
Søren Svendsen
Arbejdsmiljøundersøgelser, SATH
DSR undersøger med nogle års mellemrum, hvordan sygeplejersker oplever deres arbejdsmiljø i spørgeskemaundersøgelser med titlen "Sygeplejerskers Arbejdsmiljø Trivsel og Helbred, SATH". Se resultater af undersøgelserne på denne side.