Regler for genindmeldelse

Hvis du tidligere har været medlem af Dansk Sygeplejeråd, så vær opmærksom på de regler, der gælder i forbindelse med genoptagelse af medlemskabet.

Er du tidligere medlem af DSR?

 

Tidligere medlemmer

For at få juridisk bistand og modtage sagsbehandling i forhold til en konkret sag, skal man have været medlem i mindst tre måneder. Sagen skal være opstået efter indmeldelsestidspunktet. 

Medlemmer, der har meldt sig ud, fordi de i en periode har været væk fra sygeplejefaget eller arbejdet i udlandet er ikke berørt af ovenstående.  Alle sygeplejersker, som melder sig ind i DSR har dog ret til råd og vejledning i generelle spørgsmål fra indmeldelsestidspunktet.

 

Betaling af strejkekontingent

Hvis du er tidligere medlem, og meldte dig ud af DSR efter konfliktens afslutning den 28. august 2021, så vil du før en genindmeldelse kan behandles blive opkrævet strejkekontingent svarende til det du skulle have betalt, hvis dit medlemskab var fortsat.

Læs mere om baggrunden for Kongressens beslutning om opkrævning af strejkekontingent samt vilkårene for dette: Strejkekontingent: Det skal du vide

Ved spørgsmål til dette, er du velkommen til at kontakte DSR Medlemskab på medlemsregister@dsr.dk eller tlf 3315 1555 # 2.

 

For studerende og nyuddannede

SLS-medlemmer har en måneds gratis kontingent den første måned efter dimissionen og overgår automatisk til medlemskab i DSR.

Nyuddannede, der tidligere har været medlem af SLS, og som genindmelder sig senest en måned efter dimissionen, kan til enhver tid få juridisk bistand og behandlet en sag, der er opstået efter indmeldelsestidspunktet.

 

Nye medlemmer

Nye medlemmer af DSR, der ikke tidligere har været medlem, kan til enhver tid få juridisk bistand og sagsbehandling, hvis sagen er opstået efter indmeldelsestidspunktet.